«Unfairy Tales- Άδικα Παραμύθια» – Κάποια παραμύθια δεν είναι για παιδιά (Βίντεο)

actofhumanityΗ UNICEF στις 29 Μαρτίου 2016 στην Νέα Υόρκη, παρουσίασε μια σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός θετικού πλαισίου αντιμετώπισης απέναντι στα δεκάδες εκατομμύρια παιδιά και νέους ανθρώπους που είναι σήμερα πρόσφυγες παγκοσμίως.

Με τίτλο «UnfairyTalesΆδικα Παραμύθια», οι τρεις ταινίες – αληθινές ιστορίες της φυγής των παιδιών από τις συγκρούσεις – εξηγούν τη φρίκη που κρύβεται πίσω από την αιτία για την οποία έφυγαν. Γυρίστηκαν στο στυλ ενός παραμυθιού και θα υποστηριχθούν από ένα ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο, επίσης με τίτλο «Unfairy Tales».

Τα «UnfairyTales – Άδικα Παραμύθια» είναι μέρος της πρωτοβουλίας #actofhumanity, που επικεντρώνεται στο ότι τα παιδιά είναι παιδιά, ανεξαρτήτως από το που προέρχονται και στο ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα και αξίζει μια δίκαια ευκαιρία στη ζωή.

«Ανεξαρτήτως από το που βρίσκονται στον κόσμο, όταν τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών φτάνουν στον προορισμό τους, είναι η αρχή ενός άλλου ταξιδιού, όχι το τέλος του δρόμου», λέει η Paloma Escudero, επικεφαλής επικοινωνίας της UNICEF. Και συμπληρώνει: «Κάθε μέρα, παντού, άνθρωποι βοηθάνε αυτά τα παιδιά με μικρές πράξεις ανθρωπιάς. Αυτές οι πράξεις σπάνια δημιουργούν ειδήσεις, κάνουν όμως όλη τη διαφορά για κάθε παιδί πρόσφυγα και μετανάστη ξεχωριστά. Η UNICEF θέλει  να υπογραμμίσει αυτές τις πράξεις ανθρωπιάς για να εμπνεύσει και άλλους και να δείξει το δρόμο».

Η μία ιστορία – «Η Ivine και το Μαξιλάρι» – παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της 14χρονης Ivine και του μαξιλαριού της, του Pillow. Μετά από μια επικίνδυνη απόδραση από τη Συρία, η Ivine εγκαταστάθηκε σ’ έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία, όπου αντιμετώπισε νέες προκλήσεις.

Η ταινία «Η Malak και η Βάρκα», αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού και του ταξιδιού του μέσα σε μια βάρκα που βούλιαζε.

Η τρίτη ταινία, εστιάζει στην ιστορία του Mustafa, που αφού εγκατάλειψε το σπίτι του, αναρωτιέται ποιος έμεινε πλέον για να γίνει φίλος του.

«Οι ιστορίες αυτών των παιδιών δεν είναι ασυνήθιστες. Τουλάχιστον 65 εκατομμύρια παιδιά και νέοι άνθρωποι παγκοσμίως, είναι πρόσφυγες – έχοντας δραπετεύσει από τις συρράξεις, τη φτώχεια και τις ακραίες καιρικές συνθήκες – ψάχνουν να βρουν μια πιο σταθερή ζωή και ένα μέρος που να μπορούν να το πουν σπίτι», λέει η Paloma Escudero.

Η σύλληψη και η παραγωγή της σειράς ανήκουν στην διαφημιστική εταιρεία 180LA, με την βοήθεια των εταιριών κινουμένων σχεδίων Consulado, House of Colors, Bubba’s Chop Shop και Gilles Cecilie Studio.

Οι Εκτελεστικοί Δημιουργικοί Διευθυντές της 180LA, Rafael Rizuto και Eduardo Marques, δηλώνουν: «Οι ταινίες της σειράς «UnfairyTales», απεικονίζουν, με σπαραξικάρδιες λεπτομέρειες, τι πραγματικά σημαίνει για ένα παιδί να βιώνει αυτή την κατάσταση, δείχνοντας πως κάποιες ιστορίες δεν είναι για παιδιά. Χρειάζεται να πούμε αυτές τις ιστορίες για να κάνουμε τον καθένα να σκεφτεί γι’ αυτό».

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό με σχετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζουμε να παραγάγουμε κι άλλες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτό που επιζητούμε είναι απλό: Δείξτε μια πράξη ανθρωπιάς για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Χρησιμοποιείστε το #actofhumanity για να μοιραστείτε ιστορίες και να εμπνεύσετε εμάς και άλλους», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδος, κ. Ηλίας Λυμπέρης.

Πηγή: Unicef Greece

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση