“Οι Επισκέπτες” : Ταινία μικρού μήκους

episkeptesΣτη νέα ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους- που βρίσκονται μακριά- με την βοήθεια της τεχνολογίας! Ξαφνικά, όμως, η σύνδεση χάνεται και το ζευγάρι μένει πάλι μόνο του μπροστά στο γιορτινό τραπέζι. Ξαφνικά, η χαρά στο πρόσωπό τους μετατρέπεται σε λύπη.

Τότε, ο στενοχωρημένος άντρας αποφασίζει να πάει μία βόλτα. Ενώ περπατάει στον δρόμο, βλέπει μία άστεγη μητέρα και πρόσφυγα που προσπαθεί να προστατεύσει τα τρία της παιδιά από το κρύο και την βροχή. Η εικόνα τον συγκλονίζει- χωρίς πολλή σκέψη αποφασίζει να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του! Έτσι, κάθονται όλοι μαζί γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γιορτάζουν αυτή την ξεχωριστή μέρα. Οι απρόσμενοι επισκέπτες φαίνεται ότι έδωσαν νόημα στα Χριστούγεννα του ηλικιωμένου ζευγαριού, που με την σειρά του, τους υποδέχθηκε σαν να ήταν η πραγματική οικογένειά του!

Αυτή η ξεχωριστή και συγκινητική πράξη, μας δείχνει ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη προς όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής ή θρησκείας, είναι το αληθινό νόημα των Γιορτών. Όσο και αν έχουμε ταυτίσει τις γιορτές με δώρα, πλουσιοπάροχα τραπέζια και ευχάριστες οικογενειακές στιγμές, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που χρειάζονται την βοήθειά μας. Και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα τους!

Πηγή: mama365

H ταινία είναι μια παραγωγή της Intigoview, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Χανίων, για τον Alpha.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση