“Το κορίτσι που δεν μπορούσε να κλάψει” (Βίντεο)

couldn't cryTο βίντεο με τίτλο “The girl who couldn’t cry” από την WATERisLIFE  εξιστορεί  τη ζωή ενός κοριτσιού που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές της Ινδίας.

Παρά το γεγονός ότι ανακαλύπτει πως η μητέρα της  είναι μια πόρνη και ότι η ίδια η κοπέλα γεννήθηκε σε έναν οίκο ανοχής, το κορίτσι δεν μπορεί να κλάψει. Εργάζεται στη διαλογή απορριμμάτων και είναι παντρεμένη με ένα πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν, αλλά εκείνη δεν κλαίει. Βλέπει τον αδελφό της νεκρό στο δρόμο, αλλά δεν ρίχνει ούτε ένα δάκρυ.

Αυτό οφείλεται σε σοβαρή αφυδάτωση. Οι άνθρωποι που είναι σοβαρά αφυδατωμένοι, δεν μπορούν να παράγουν δάκρυα. Η αφυδάτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει μια τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Rehydrate.org  μόνο το 86% των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, δήλωσε η UNICEF με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού 2015, αλλά για 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η πρόσβαση και μόνο σε αυτό το ζωτικό αγαθό (νερό) εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση. Υπολογίζει επίσης ότι 1.400 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη ασφαλούς πόσιμου νερού και επαρκούς αποχέτευσης και υγιεινής.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την παροχή νερού, αποχέτευσης και υγιεινής μειώνει τον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από διαρροϊκές ασθένειες κατά μέσο όρο 65%.”  (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

1 σχόλιο

    • Υπάτιος στο 14/11/2015 στις 09:22

    Πόσο πιο εύγλωττα μπορεί να περιγραφεί μια τραγωδία; Ντροπή μας……

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση