«

»

Απρ 21 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Καταπολεμούμε το Cyberbullying!

nocyberbullyingΗ βία και ο εκφοβισμός υπήρχαν πάντοτε ως κοινωνικά φαινόμενα σε κάθε ιστορική περίοδο. Τα τελευταία χρόνια όμως, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει στα παιδιά και τους νέους, ένα καινούριο μέσο εφαρμογής βίας: τον διαδικτυακό εκφοβισμό («cyberbullying»), τη χρήση δηλαδή της τεχνολογίας, ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου, με σκοπό την εσκεμμένη (συναισθηματική) αναστάτωση ενός ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr δημιούργησε ένα νέο φυλλάδιο με τίτλο «Τι είναι ο Διαδικτυακός εκφοβισμός;» το οποίοεξηγεί τις διαφορετικές πτυχές του διαδικτυακού από τον παραδοσιακό εκφοβισμό καθώς και τα νομικά ερείσματα για την πάταξη του φαινομένου. Επιπλέον, παρατίθενται βασικές συμβουλές, τόσο για παιδιά και νέους όσο και για γονείς και ενήλικες, με στόχο οι τελευταίοι να κατανοήσουν τις online δραστηριότητες των ανηλίκων, ώστε τους βοηθήσουν αποτελεσματικά σε καταστάσεις εκφοβισμού.

Μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας στη διεύθυνση: http://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

Επιπλέον, το συναδελφικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Μάλτας δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό βίντεο, όπου Ευρωπαίοι καλλιτέχνες τραγουδούν με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο ραγδαία εξελισσόμενο φαινόμενο του εκφοβισμού.

Το τραγούδι έχει δημιουργηθεί από το στιχουργό του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Μάλτα στη Eurovision 2015, ενώ στο βίντεο εμφανίζεται μαζί με το στιχουργό και ο τραγουδιστής που συμμετείχε στη Eurovision 2013.

Ενώνοντας τις φωνές μας βάζουμε stop στον εκφοβισμό!
 Αναφέρουμε τον εκφοβισμό.
 Υποστηρίζουμε το θύμα.
 Δε μένουμε παρατηρητές!

Μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=oCAnTSPjRZk

Σας θυμίζουμε, επίσης, το ειδικό σποτ «Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση: πες ναι στη διασκέδαση, αλλά κράτα τον έλεγχο» της Δράσης Saferinternet.gr.

 Πηγή: Saferinternet.gr (Διμηνιαίο Ενημερωτικό δελτίο)

pdf_down_21

Κατεβάστε το Ενημερωτικό Δελτίο του Saferinternet.gr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/2015/04/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-cyberbullying/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων