ΕΠΑ.Λ Σιδηροκάστρου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

hmera_kata_ths_paxysarkias_collage1

Το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου στις 24 Οκτωβρίου και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο».

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή/και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα, το σχολείο μας υλοποίησε δράση κατά της παχυσαρκίας. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Συμεωνίδης Υπάτιος μοίρασε συνοδευτικό υλικό σε μαθητές & καθηγητές (έντυπος οδηγός σωστής διατροφής) και παρουσίασε στο αμφιθέατρο της σχολικής μας μονάδας, εκπαιδευτικό υλικό που αφορούσε το θέμα της παχυσαρκίας και της υγιεινής διατροφής και άσκησης .

Ευχαριστούμε  τον κ. Μητουσούδη Κωνσταντίνο, γνωστό διαιοτολόγο – διατροφολόγο του Νομού Σερρών, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και πρόθυμα στο να υποστηρίξει με την παρουσία του τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε συζήτηση αφού πρώτα ο κ. Μητουσούδης δέχθηκε ερωτήσεις και απορίες από καθηγητές και μαθητές, σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής.

hmera_kata_ths_paxysarkias3

hmera_kata_ths_paxysarkias4

hmera_kata_ths_paxysarkias2

Πηγή: “Εφηβικές Ανησυχίες

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση