«

»

Ιούν 10 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

«Strange Fruit» : Ταινία – animation ενάντια στην επιδημία του ρατσισμού

strange fruitΗ animation ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Strange Fruit»  (Παράξενο Φρούτο)που σκηνοθέτησαν οι Shimi Asresay και Hili Noy παρουσιάζει την ειρηνική καθημερινότητα ενός πατέρα και του γιου του η οποία διακόπτεται από ένα άγνωστο αγόρι, διαφορετικού χρώματος από τους ίδιους.

Μία αλληγορία που πραγματεύεται τα φαινόμενα του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία και το ζήτημα της προσωπικής συνείδησης του καθενός από εμάς, σε σχέση με την εκπαίδευση που λαμβάνουμε από την οικογένεια και το περιβάλλον μας.

Μπορούμε πραγματικά να επιμείνουμε στο προσωπικό μας σύστημα πεποιθήσεων, όταν αυτό που πρέπει να πιστέψουμε, υπαγορεύεται σε εμάς;

Η ταινία παρουσιάζει το πόσο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε το φόβο και το μίσος για τους «ξένους» καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί τελικά να γίνουμε οι ίδιοι «ξένοι».

Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Σπουδαστών στο 9η Athens ANIMFEST στην Αθήνα το 2014, το βραβείο της Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, στο Φεστιβάλ Internacional de Cine Social de Concordia, στην Αργεντινή το 2014 και το BUtiful and Butterfly Award, BUtiful International Young Filmmaker Film Festival, Dorset, UK, 2013.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/2014/06/strange-fruit-%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b1-animation-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων