«

»

Απρ 03 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου : Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αμφιθέατρο του σχολείου.

Εκτός από τον καθιερωμένο πανηγυρικό και τα επετειακά τραγούδια, οι μαθητές Β’ τάξης:  Κέππας Δημήτρης, Μερτζιάνη Μαρία και Αντωνίου Εμμανουέλα, ανέβασαν το θεατρικό «Οι Μπουμπουλίνες«, υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία του φιλολόγου Στεργίου Γιώργου.

giorti1

 

 

giorti3

 

Λίγα στοιχεία για το θεατρικό:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 

Τίτλος: «Οι Μπουμπουλίνες»

Υπόθεση: Ο Σπύρος και η Αντωνία (ένα σύγχρονο αντρόγυνο), με φόντο την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διαφωνούν για το αν θα πρέπει ο γιος τους να αγοράσει καινούρια παπούτσια για την παρέλαση. Το ενδιαφέρον του Σπύρου (δεδομένης και της οικονομικής κρίσης) περιορίζεται στο αν η γιορτή θα »πέσει» εργάσιμη ημέρα ή αργία και φυσικά στο αν θα χάσει μεροκάματο. Η Αντωνία έχει αντίθετες απόψεις και με τη συμπαράσταση της Δήμητρας (αδερφής της Αντωνίας) του παρουσιάζει διαφορετικά την …κατάσταση!

Μηνύματα:

  • Η σημασία και το νόημα κάθε Εθνικής εορτής είναι ανάγκη να αποδίδονται σε σωστή κάθε φορά βάση.
  • Η τιμή πρέπει να αποτίεται στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας με ανιδιοτέλεια.
  • Καταδεικνύεται ότι σε θέματα πατριωτικά πρωτοστατεί η ψυχή και όχι η μόρφωση ή η τσέπη!

Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιώργος Στεργίου.

Έλαβαν μέρος: Οι μαθητές της Β’ τάξης,  Κέππας Δημήτρης (Σπύρος), Μερτζιάνη Μαρία (Αντωνία), Αντωνίου Εμμανουέλα (Δήμητρα).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το θεατρικό στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: «Εφηβικές Ανησυχίες«

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/2014/04/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων