Προγράμματα Εκμάθησης Τυφλού Συστήματος Πληκτολόγησης

Για όποιο λόγο και αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, δύσκολα θα αποφύγετε να πληκτρολογήσετε κάτι. Πολλές από τις λειτουργίες του υπολογιστή αλλά και η χρήση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter κ.λ.π.) απαιτούν πληκτρολόγηση και μαθαίνοντας τυφλό σύστημα μειώνετε το χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκμάθησης δακτυλογράφησης αλλά εδώ θα αναφερθώ σε τρία προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει σε εργαστηριακά μαθήματα.

Rapid Typing Tutor

typing-tutor

Rapid Typing Tutor (Download)

Το Rapid Typing Tutor διατίθεται εντελώς δωρεάν και αποσκοπεί στο να κάνει τη διαδικασία εκμάθησης όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική. Διαθέτει μία καλά σχεδιασμένη και πολύχρωμη διεπιφάνεια για τις διάφορες ασκήσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη δείχνει ποια δάχτυλα θα πρέπει να τοποθετήσει ο χρήστης στα διάφορα πλήκτρα, ενώ στο τέλος της κάθε άσκησης εμφανίζεται μία αναλυτική λίστα, που δείχνει την ταχύτητα της δακτυλογράφησης, το ποσοστό ακρίβειας αλλά και το ρυθμό που είχε ο χρήστης.

Οι ασκήσεις αυξάνουν σταδιακά το βαθμό δυσκολίας τους, ενώ υπάρχει και ένας πίνακας με τα ρεκόρ, που κάνουν τη διαδικασία της εκμάθησης να μοιάζει με παιχνίδι -εκτός του ότι ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν κάντε κλικ στη εικόνα.


Sense-Lang 
Sense-lang

Sense-lang (On line)

Το πρόγραμμα sense-lang  παρέχεται δωρεάν στο Διαδίκτυο και στα Ελληνικά (Επιλέξτε την γλώσσα πάνω δεξιά) για την εκμάθηση δακτυλογράφησης με το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

Χρησιμοποιεί μία μοναδική και φιλική προς το χρήστη μέθοδο εκμάθησης, ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει, να εξασκηθεί και να βελτιώσει την ταχύτητά του, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.

Στο πρόγραμμα μπορείτε να παίξετε και τα παιχνίδια:  “Μπαλόνια”  και “Σαύρα” για καλύτερη και ευχάριστη εξάσκηση.

Για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος και να εξασκηθείτε κάντε κλικ στην εικόνα.


Ram Type 5

ramtype5

Ram Type 5.0

Η εφαρμογή Ramtype θα σας βοηθήσει να μάθετε το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, προσφέροντάς σας μια σειρά από ασκήσεις εκμάθησης.
Θα βρείτε ασκήσεις και για το αριθμητικό πληκτρολόγιο που βρίσκεται στο δεξί μέρος του πληκτρολογίου. Η καλύτερη εξάσκηση γίνεται ακολουθώντας τις ασκήσεις, την μία μετά την άλλη και στη συνέχεια πηγαίνοντας σε επόμενο κεφάλαιο, μέχρι να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα.

Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε εκείνες τις ασκήσεις που σας δυσκόλεψαν. Τέλος, εκτός από τις ασκήσεις, υπάρχει και μια λειτουργία εξάσκησης για να δείτε πόσο καλά μάθατε το τυφλό σύστημα. Η εκμάθηση χρησιμοποιεί λέξεις από αυτές που υπάρχουν στα κεφάλαια των ασκήσεων και σας χρονομετρά, κρατώντας ένα σκορ.

Για να κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή κάντε κλικ  στην εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση