“Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” (Dead Poets Society)

dpsΗ ταινία που κρίθηκε επαναστατική για την εποχή(έτος 1989), απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κερδίζοντας 4 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ όπου και τιμήθηκε με το βραβείο «Πρωτότυπου Σεναρίου».

Ακόμα είχε 4 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και τιμήθηκε με βραβεία «Καλύτερης ταινίας» και «Μουσικής» από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA).

Υπόθεση της ταινίας :Ο Τοντ είναι πρωτοετής φοιτητής στην συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερος του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικος του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του.

Οι δύο πρωτοετείς αναγκάζονται να καταπιέσουν το πάθος τους για τις τέχνες καθώς η ακαδημία αλλά και οι γονείς τους έχουν άλλα όνειρα γι’ αυτούς.

Η κατάσταση αυτή όμως θα αλλάξει σύντομα με την έλευση ενός καινούριου καθηγητή αγγλικών, του Κίτινγκ (Ρόμπιν Γουίλιαμς). Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στη μυστική λέσχη λογοτεχνίας “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών”.

Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο Σύστημα και να διαμαρτύρονται όταν θεωρούν ότι αδικούνται από αυτό. Καθένα από τα παιδιά θα λειτουργήσει με τον δικό του τρόπο.Μετά από αυτή τη στάση η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα…

Πηγή: www.star.gr

 

http://www.dailymotion.com/video/xlo37g_%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD_shortfilms

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση