Αφίσα Παιδικής Κακοποίησης που μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η ισπανική οργάνωση “The Anar foundation” κατά της κακοποίησης των παιδιών, με μια απίστευτη αφίσα, την οποία μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά!

Πως γίνεται αυτό; Είναι φτιαγμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε –λόγω της διαφορετικής οπτικής γωνίας ενηλίκων και ανηλίκων- μόνο τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν το πραγματικό περιεχόμενό της.

afisa-child-abuse

Τι βλέπουν οι ενήλικες και τι τα παιδιά

 

Συγκεκριμένα, οι «μεγάλοι», βλέπουν απλά το πρόσωπο ενός μικρού αγοριού. Τα μικρά παιδιά, όμως, βλέπουν το ίδιο πρόσωπο, χτυπημένο, μαζί με το νούμερο της τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία και μπορούν να καλέσουν, σε περίπτωση που είναι θύματα βίας.

Οι σχεδιαστές της σελίδας, θέλησαν να δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο την αφίσα, ώστε τυχόν θύματα, να μπορούν να δουν το νούμερο, ακόμη και αν δίπλα τους στέκεται ο ενήλικος ο οποίος τους κακοποιεί.

afisa-chlild

«Είναι ένα μήνυμα αποκλειστικά για εκείνα, κρυμμένο από τα μάτια των ενηλίκων» δηλώνει η Γκρέι Σπείν, που είναι και η εταιρεία πίσω το συγκεκριμένο πόστερ. «Πρόκειται για το πλέξιμο δύο διαφορετικών εικόνων, ενώ παράλληλα, υπολογίσαμε το οπτικό πεδίο των παιδιών, κάτω από δέκα ετών, ενώ παράλληλα, προβάλλουμε μια προειδοποίηση για τους ενήλικους» συνέχισε.

Πηγή: http://www.koolnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση