Έννοιες για το Διαδίκτυο (Internet)

Διαδίκτυο (Internet)

Το Διαδίκτυο, γνωστό συνήθως και με την αγγλική άκλιτη ονομασία Internet, είναι ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ), όπως είναι για παράδειγμα και η τηλεόραση αν και η τελευταία έχει πολύ περιορισμένο αμφίδρομο χαρακτήρα. Ως μέσο έχει διπλή υπόσταση: η υλική (που αποτελείται από τον συνδυασμό δικτύων βασισμένων σε λογισμικό και υλικό), και η άϋλη (αυτό, δηλαδή, που “κάνει” / προσφέρει στην κοινωνία το Διαδίκτυο ως μέσο).

 

Φυλλομετρητές (Browsers)

Οι Φυλλομετρητές (Browsers) είναι το πρόγραμμα Πελάτης που χρησιμοποιεί ο Ιστός για να απευθύνει «ερωτήματα» στον Εξυπηρετητή (Web Server). Υπάρχουν πολλά προγράμματα Φυλλομετρητών για το ίδιο ή διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αναφέρουμε μερικά από αυτά:

Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Netscape Navigator, Mozzila κλπ.

 

Ιστοσελίδα (web page)

Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Πολλές ιστοσελίδες μαζί συνθέτουν έναν ιστότοπο (εναλλακτικές ονομασίες: ιστοχώρος ή δικτυακός τόπος, αγγλ. web site ή Internet site). Οι σελίδες ενός ιστοτόπου εμφανίζονται κάτω από το ίδιο όνομα χώρου (domain) π.χ. microsoft.com. Οι ιστοσελίδες αλληλοσυνδέονται και μπορεί ο χρήστης να μεταβεί από τη μία στην άλλη κάνοντας «κλικ», επιλέγοντας δηλαδή συνδέσμους που υπάρχουν στο κείμενο ή στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας. Οι σύνδεσμοι προς άλλες σελίδες εμφανίζονται συνήθως υπογραμμισμένοι και με μπλε χρώμα για να είναι γρήγορα ξεκάθαρο στον επισκέπτη ότι πρόκειται για σύνδεσμο προς άλλη ιστοσελίδα, χωρίς όμως πάντα να είναι αυτό απαραίτητο.

Ένα αρχείο συνημμένο………

11-03 Κοινοτήτες+Ιστολογία Τι είναι το ιστολόγιο

Μια συλλογή……..

ΕΙΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

.com Εμπορικός οργανισμός

.org Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

.edu Εκπαιδευτικός ή Ερευνητικός οργανισμός

.gov Κυβερνητικός οργανισμός

.mil Στρατιωτικός οργανισμός

ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

.gr Ελλάδα                              .ru Ρωσία

.uk Αγγλία                              .de Γερμανία

.fr Γαλλία                               .dk Δανία

.es Ισπανία                              .au Αυστραλία