Ηχολόγιο – echologium – ɯnıƃoloɥɔǝ – οιγόλοχΗ

Ηχητικό ιστολόγιο του Δημήτρη Σαρρή, Εκπαιδευτικού (ΠΕ 16), ΒΑ Οικονομίας, ΒΑ, ΜΑ Πολιτισμού

Digital Abacus 2.0: Αυτοσχέδιες εποπτικές κατασκευές χωρίς ηλεκτρισμό για την πληροφορική αγωγή και την διδακτική των Τ.Π.Ε.

7ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

Το μέλλον της μάθησης

Πολυχώρος Απόλλων
Πειραιάς

Σάββατο 30-10-2010



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Στο εργαστήριό μας θα αναπτυχθούν πρωτότυπες συσκευές με απλά υλικά, που θα αποτελέσουν τους «προσωπικούς υπολογιστές» των παιδιών. Σε αυτές θα απεικονίσουμε όλες τις θεμελιώδεις έννοιες της πληροφορικής, λειτουργικά αλλά και κριτικά. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε «δίκτυα», μέσα από τα οποία θα πραγματοποιήσουμε βασικές λειτουργίες της σύγχρονης πληροφορικής. Κύριο υλικό μας θα αποτελέσει ο «ψηφιακός άβακας», κατασκευασμένος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν όλοι μέσα από τη μεθοδολογία αυτή, εφόδια για το μάθημα και τους διδακτικούς τους σκοπούς, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία (digital abacus project) αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 2003-4 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε πολλά εργαστηριακά μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Αποτελέσματα της έρευνας έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια πανελλήνια και διεθνή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το εργαστήριο απευθύνεται σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, διδάσκοντες πληροφορικής, αλλά και κάθε σχετικό ενδιαφερόμενο. Θα πραγματοποιηθεί μία φορά και θα έχει ελεύθερη είσοδο με σειρά προτεραιότητας, βάση των εγγραφών που θα γίνουν στο χώρο του συνεδρίου. Τα υλικά κατασκευής παρέχονται στο χώρο του εργαστηρίου Και θα δοθούν σημειώσεις. Η έρευνα, η επιμέλεια και η διδασκαλεία είναι του Δημήτρη Σαρρή.





Χωρίς σχόλια ακόμα.»

Αφήστε μια απάντηση