Etwinning 2019-2020: Planet B not found!

Logo

Το 18ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eTwinning), υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά (2019-2020) μια συνεργασία με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία.

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace), όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.

Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας: Planet B not found! (Δεν υπάρχει πλανήτης Β)

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής αλλά και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές άλλων χωρών μέσα από τη βελτίωση τους στα αγγλικά αλλά και με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους όσο αφορά στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών. Συμμετείχε σ’ αυτό το Ε1 τμήμα του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό  την κα Ρουβολή Δήμητρα, ΠΕ06. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 με στόχο να ολοκληρωθεί με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Λόγω των έκτακτων εξελίξεων και την διακοπή λειτουργίας των σχολείων τροποποιήθηκε και παραλείποντας κάποιες δραστηριότητες επισπεύσθηκε η ολοκλήρωσή του.

Στα πλαίσια του προγράμματος μιλήσαμε για τους κανόνες ασφαλής πλοήγησης στο Διαδίκτυο, δημιουργήσαμε κάποιες ζωγραφιές που προτάθηκαν να χρησιμοποιηθούν ως λογότυπο για το πρόγραμμα, μιλήσαμε για την ανακύκλωση και τη σημασία της, μάθαμε λεξιλόγιο σχετικό με την κλιματική αλλαγή, παίξαμε σχετικά παιχνίδια και ακούσαμε τραγούδια που στόχο είχαν την περαιτέρω ευαισθητοποίησή μας. Ενδεικτικά παραθέτουμε πιο κάτω κάποιες από τις δραστηριότητες μας. Ελπίζουμε σε μια νέα μελλοντική συνεργασία και με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία! Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους!!!

 

Μπορείτε κι εσείς να δείτε και να δοκιμάσετε κάποιες από τις δραστηριότητες που κάναμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που εμφανίζονται στην εικόνα: