Παρακολούθηση Κουκλοθεάτρου

Σήμερα Τετάρτη 17-2-2016 παρακολουθήσαμε την Κουκλοθεατρική Παράσταση “Ένας Παράξενος φίλος” από τη θεατρική ομάδα “θ” .

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

«ENAΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ» του Δ.Μικιού
 
Μια παράσταση για μικρά παιδιά που μας ταξιδεύει με ένα μοναδικό τρόπο στον κόσμο της φιλίας, της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Δύο ηθοποιοί υποδύονται τους δύο αφηγητές της ιστορίας μας και δίνουν ζωή σε πέντε κούκλες, οι οποίες παρασύρουν τα παιδιά σε μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, μουσική, παιχνίδια, αλλά και υπέροχα μηνύματα. Ο μικρός μας πρωταγωνιστής το «Κάτι άλλο» , ένα πλασματάκι που δε μοιάζει με κανένα ζωάκι στο δάσος λαχταρά να κάνει φίλους, μα ο εγωισμός, η αλαζονεία, η ματαιοδοξία και η λαιμαργία στέκονται εμπόδιο στην προσπάθεια του αυτή. Το μαγικό σκηνικό πλαισιώνει τους κουκλοήρωες του έργου μας και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και γίνονται μέρος αυτού του διασκεδαστικού μα συνάμα διδακτικού παραμυθιού.
Μουσική : Αστέριος Πολυχρονίδης
Σκηνογραφία, Κοστούμια : Μελισάνθη Βακιρτζή Κούκλες : Τζένη Κοψαχείλη Ηθοποιοί, Εμψύχωση : Αστερόπη Χαριτίδου, Χαράλαμπος Παυλίδης 
Η Παράσταση:
Τα παιδιά παρακολουθούν το “Κάτι άλλο”, το ζωάκι που δε μοιάζει με κανένα άλλο ζωάκι στο δάσος και που λαχταρά να κάνει φίλους.
DSC00952-Συναντά λοιπόν στο δάσος τον “Εγωιστή Λαγό”
DSC00947- DSC00953-την “Ματαιόδοξη Καρακάξα”
DSC00948- DSC00949-και το “Λαίμαργο Γουρούνι”
DSC00951-
DSC00954-DSC00955-Το ” Κάτι Άλλο ” απορρίπτεται από όλα τα ζώα λόγω της διαφορετικότητάς του. Τελικά συναντά το “Κατιτί” γίνονται φίλοι και με τις φωνές και τα παιχνίδια τους  ξεσηκώνουν όλο το δάσος.
DSC00957- DSC00958-
 Τα υπόλοιπα ζωάκια “ζηλεύουν” την παρέα και αποφασίζουν να παίξουν όλα μαζί και να ζουν ευτυχισμένα.
DSC00959-
 Μετά την Παράστασης οι ηθοποιοί-εμψυχωτές έπαιξαν με τα παιδιά  
DSC00960- DSC00962-Στο τέλος τους εξήγησαν πώς δημιουργούν τις κούκλες , τα σκηνικά τους και πώς τα ίδια τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες και να τις εμψυχώσουν!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Θεατρική ομάδα “Θ” για την ωραία παράσταση!