4. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Η παραμονή μας στο σπίτι  συνδυάζεται με αυξημένη χρήση του διαδικτύου.  Είναι λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να γνωρίζουμε τους κινδύνους του διαδικτύου, να εφαρμόζουμε κανόνες σωστής χρήσης και να υιοθετούμε κριτική στάση απέναντι στις προκλήσεις του. Σε αυτή την εργασία θα θυμηθούμε μερικούς από τους κανόνες για ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

  • Δείτε την παρουσίαση Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο από το Φωτόδεντρο. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέμα σας ενδιαφέρει και να ενημερωθείτε για αυτό.
  • Παρακολουθήστε το βίντεο The Photo από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που παρουσιάζει πως η λάθος χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. (Αν το βίντεο δεν έχει υπότιτλους πατήστε το κουμπί CC που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο και επιλέξτε Greek)
  • Κάντε το quiz γνώσεων BrainSponge που δημιούργησε το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας κάνοντας κλικ εδώ και επιλέγοντας το κουμπί Διαδίκτυο στη σελίδα που θα ανοίξει. Προσπαθήστε να απαντήσετε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε γρήγορα και σωστά!
  • Εξασκηθείτε στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο παιχνίδι https://beinternetawesome.withgoogle.com/el_gr/interland

Καλό Πάσχα παιδιά μου!