Προγραμματίζω στο Scratch -2η εργασία

Και σε αυτή την εργασία θα δουλέψουμε στο Scratch. Πήγαινε, λοιπόν στο https://scratch.mit.edu/ και συνδέσου με τα στοιχεία του λογαριασμού σου.

Αν δεν είχες κάνει την πρώτη εργασία στο Scratch  σε παρακαλώ να την κάνεις τώρα, ώστε να μπορείς να καταλάβεις πώς θα δουλέψεις και σε αυτήν.

Θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι το Εκπαιδευτικό Υλικό του Scratch.

Πήγαινε, λοιπόν, στο Δημιούργησε και στη συνέχεια στο Εκπαιδευτικό Υλικό. Θα επιλέξεις, από το Εκπαιδευτικό Υλικό το Δημιούργησε κινούμενα σχέδια που μιλάνε. Όπως, έχεις πλέον καταλάβει, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα στο μικρό παράθυρο που εμφανίζεται, για να ολοκληρώσεις την εργασία σου.

Θα σου τονίσω μόνο τα ακόλουθα:

  • Μην ξεχνάς να πηγαίνεις από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και πίσω για να βρίσκεις εύκολα και να κατανοείς τις εντολές που χρησιμοποιείς.
  • Σε αυτή την άσκηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία “Κείμενο σε ομιλία” (Text to Speach). Με αυτά τα εργαλεία, μπορείς να κάνεις τα αντικείμενά σου στο Scratch να μιλούν. Προσοχή! Δεν μπορούν να προφέρουν ελληνικές λέξεις (αν θέλεις δοκίμασε να τους δώσεις μια λέξη γραμμένη στα ελληνικά για να δεις τι θα συμβεί). Στο παρακάτω μικρό βίντεο θα δεις πώς ενεργοποιούνται οι εντολές Κείμενο-σε-ομιλία

 

  • Το παρακάτω βίντεο, θα σε βοηθήσει επίσης

 

 

Αφού ολοκληρώσεις την εργασία

Γύρισε το scratch στα ελληνικά και μελέτησε τις εντολές που χρησιμοποίησες για να καταλάβεις ποια είναι η λειτουργία τους.

Τώρα μπορείς να “Δεις τι έμαθες” συμπληρώνοντας την  φόρμα εδώ.

Αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός και θα ήθελες να προχωρήσεις λίγο παραπέρα, σου προτείνω να επισκεφτείς: