«΄΄Μαγειρεύοντας΄΄ τη διατροφή μου» ΚΠΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με πολλή χαρά συμμετείχαμε στη διαδικτυακή δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου που διοργάνωσε  σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας) , με θέμα:
«΄΄Μαγειρεύοντας΄΄ τη διατροφή μου.
Συζητώντας ΄΄διατροφικά΄΄ με μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού»
Σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα που αφορούν τη διατροφή μας σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης γίνανε συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο. Αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Μάθαμε για το ταξίδι των τροφών μας από το χωράφι στο πιάτο μας και είδαμε προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο. Με την Κυρά-Διατροφή, με παιγνιώδη τρόπο και με τη βοήθεια μιας κούκλας συζητήσαμε για την σωστή διατροφή και τέλος είδαμε ζωντανά υγιεινές και εύκολες συνταγές για μικρά παιδιά. Αφού ολοκληρώσαμε την ενδιαφέρουσα αυτή “συνάντηση” , λάβαμε με ενθουσιασμό και την βεβαίωση συμμετοχής!



Λήψη αρχείου

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αμπατζή Παναγιώτα