Διαδικτυακή Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ

.jpg

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι µη κερδοσκοπικό Σωματείο µε αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα µας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών. Περισσότερα στο www.archelon.gr

«Κάθε χελώνα στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ μας λέει μια ιστορία από το δικό της ταξίδι στη θάλασσα. Τι συνάντησε και τι της έχει συμβεί; Οι ιστορίες αυτές αρχίζουν πάντα σε κάποιο παράκτιο σημείο της Ελλάδας και μας αφορούν όλους», λέει η Άννα Κοντολέων, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Με τις ζωντανές διαδικτυακές ξεναγήσεις στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών “ανοίγουμε τις πόρτες μας” στους μαθητές ολόκληρης της χώρας!», συμπληρώνει.

image 50442497

Η «Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγησή» μας πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες, αλλά και να τους εμψυχώσει ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή την ζωντανή εικονική περιήγηση, οι μαθητές και τις μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης, να μάθουν τις ιστορίες τους και να λύσουν τις πολλές απορίες τους γι’ αυτές μέσα από οργανωμένη συζήτηση.

.jpg

 

Μετά την διαδικτυακή μας γνωριμία με τις χελώνες του Κέντρου Διάσωσης, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μία από αυτές, τον Μίκυ, καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας της για μερικές ημέρες. Λάβαμε με χαρά το «λούτρινο χελωνάκι» του ΑΡΧΕΛΩΝ, το πιστοποιητικό υιοθεσίας της χελώνας Μίκυ, καθώς και πληροφορίες για εκείνη. Έπεται η συμμετοχή μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Το χελωνάκι κάνει τον γύρο της Ελλάδας» με τις φωτογραφίες που θα τραβήξουν οι μαθητές και τις μαθήτριες το λούτρινο χελωνάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ σε ένα ξεχωριστό σημείο του τόπου μας.

Η συμμέτοχες μας στον διαγωνισμό φωτογραφίας! Συγχαρητήρια στους μικρούς φωτογράφους για τις όμορφες λήψεις!

image 67534337

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αμπατζή Παναγιώτα