Άσκηση λεπτής κινητικότητας: Σώστε τις αραχνούλες!!!

Τα παιδιά ξεκινούν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους από τη στιγμή που γεννιούνται, για να εξερευνήσουν το σώμα τους και τον κόσμο γύρω τους. Η δεξιότητα της “ Λεπτής Κινητικότητας” αναπτύσσεται, καθώς ολόκληρο το σώμα αρχίζει να κινείται και να γίνεται πιο σταθερό.

Fine Motor Work Station or Centre Activity | Learning 4 Kids

Οι ισχυρές λεπτές κινητικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση εργασιών, όπως η γραφή, το κόψιμο, η χρήση ενός πιρουνιού ή κουταλιού, το πέρασμα χαντρών, η μετακίνηση κομματιών του πάζλ, το κλείσιμο του φερμουάρ, το κλείσιμο κουμπιών και το δέσιμο των κορδονιών των παπουτσιών.

Χωρίς τις λεπτές κινητικές ικανότητες καλά αναπτυγμένες, ένα παιδί μπορεί να έχει δυσκολία να μάθει να γράφει ή να εκτελεί πολλές από τις άλλες βασικές εργασίες που πραγματοποιούνται στην τάξη του νηπιαγωγείου. Η λεπτή κινητικότητα είναι ένα σημαντικό κριτήριο όταν ένα παιδί αρχίζει το σχολείο και θα το βοηθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της γραφής.

A morning work alternative, Morning Tubs offer Primary Students a play-based opportunity to explore, create, and build social skills. Αίθουσα Νηπιαγωγείου, Ιδέες Για Την Τάξη, Μαθηματική Γωνιά

Ως γονείς  και εκπαιδευτικοί, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την λεπτή τους κινητικότητα, μέσα από πολλά απλά παιχνίδια.

Θα σας παρουσιάσουμε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που μπορούν τα παιδιά να παίξουν πολύ και να διασκεδάσουν συντονίζοντας το χέρι με το μάτι τους (οπτικοκινητική αντίληψη).

Τι θα χρειαστείτε : 

ζουζουνια- λεπτη κινητικότητα4

  • Ένα τηγάνι- κατσαρόλα- καλάθι ρούχων – ή οποιοδήποτε δοχείο έχετε πρόχειρο
  • Μαλλί
  • Τσιμπίδα φαγητού ή τσιμπιδάκι φρυδιών- ή οποιαδήποτε λαβή έχετε
  • μικρά πλαστικά ζουζούνια-ζωάκια-φιγούρες

Σκοπός του παιχνιδιού: Να σώσουμε τις αραχνούλες!!!

Πως παίζεται…       Να χρησιμοποιήσουν το τσιμπιδάκι για να πιάσουν τα ζουζούνια και να τα βγάλουν από το τηγάνι – χωρίς να τους πέσουν και χωρίς να αγγίξουν τον ιστό.

    • Ποιος θα σώσει περισσότερα ζουζούνια;
    • Ποιος θα σώσει τα ζουζούνια του πιο γρήγορα;
    •  Ποιος θα σώσει τα ζουζούνια στο λιγότερο χρόνο; Βάζουμε χρονόμετρο και όποιος βγάλει περισσότερα κερδίζει.

μερικές ιδέες…

     

 

Καλά διασκεδαστικά παιχνίδια!!!

 

  το δικό σας μοναδικό παιχνίδι εδώ…