ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου,  παραθέτουμε μερικές  πληροφορίες:

Η χρήση προστατευτικής μάσκας  είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.  Συνιστάται τα παιδιά να έχουν μαζί τους  επιπλέον μάσκες για να μπορούν να τις αλλάζουν.

Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο με τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος selftest κάθεΤρίτη και Παρασκευή.

Οι γονείς των μαθητών/τριών εισέρχονται στο σχολείο (μετά από προγραμματισμένο ραντεβού), αφού επιδείξουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ 48 ωρών.

Η ενημέρωση γονέων θα γίνεται τηλεφωνικά την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα σε μέρα ώρα που  θα γνωστοποιηθεί  από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Για οποιαδήποτε έκτακτη ενημέρωση ,μπορεί να προγραμματιστεί ραντεβού, τηλεφωνικό ή δια ζώσης ( τηρουμένων  των υγειονομικών πρωτοκόλλων).

Οι μαθητές των μικρών τάξεων  (Α΄, Β΄, Γ΄) σχολάνε  13:00, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων  (Δ΄, Ε΄, Στ΄) σχολάνε 13:15.  Οι Α΄, Β΄, Στ΄ τάξεις σχολάνε από την κάτω πόρτα και οι Γ΄, Δ΄, Ε΄ από την κεντρική. Για τους  γονείς που έχουν παιδιά και στις δύο ομάδες προτείνεται τα μεγαλύτερα παιδιά να σχολάνε από την  πόρτα που σχολάνε τα μικρότερα αδέρφια τους.

Η ώσμωση δε θα λειτουργήσει και φέτος, γι’ αυτό καλό είναι οι μαθητές/τριες, ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες, να έχουν δύο μπουκαλάκια νερό.

Όσοι μαθητές/τριες μένουν στο Ολοήμερο πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό, πιρούνι, κουτάλι. Το σχόλασμα του Ολοήμερου γίνεται μόνο από την κεντρική πόρτα του σχολείου, σύμφωνα με τις ώρες που έχουν δηλωθεί στην αίτηση του γονέα  για το Ολοήμερο.

Εάν κάποιος μαθητής/τρια αισθάνεται αδιαθεσία, προτείνεται να μην έρθει στο σχολείο, αλλά να παραμείνει στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν το σχολείο για τον λόγο απουσίας και να συμβουλευτούν τον γιατρό τους. Μετά την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων, ο μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.

Σας παραθέτουμε και το έγγραφο του ΕΟΔΥ με οδηγίες προς τους μαθητές.

Από το σχολείο

Αφήστε μια απάντηση