img01Τι είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ);

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας, τέχνης και αναψυχής, που αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210.000 τμ, και τις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σε ποιον απευθύνεται το ΚΠΙΣΝ;

Το ΚΠΙΣΝ δημιουργήθηκε για χρήση από το ευρύ κοινό και από όλη την οικογένεια και είναι σχεδιασμένο ειδικά για να προσφέρει πρόσβαση σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων με αναπηρίες. Το ΚΠΙΣΝ έχει σαν στόχο να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πού βρίσκεται το ΚΠΙΣΝ;

img04Ο χώρος του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται στο Δέλτα του Φαλήρου, 4,5 χλμ. νότια του κέντρου της Αθήνας, και ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Δημάρχου της Καλλιθέας, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η τοποθεσία ήταν ο πλέον κατάλληλος χώρος για την κατασκευή έργου αυτής της κλίμακας.

Πώς επιλέχθηκε αυτός ο χώρος;

Ο χώρος του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται στο Δέλτα του Φαλήρου, 4,5 χλμ. νότια του κέντρου της Αθήνας, και ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Δημάρχου της Καλλιθέας, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η τοποθεσία ήταν ο πλέον κατάλληλος χώρος για την κατασκευή έργου αυτής της κλίμακας..

img03Επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Οι μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης επισκέφτηκαν το χώρο του ΚΠΙΣΝ, την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσια της έκθεσης «Μια φιλία ζωής και τέχνης», μία επιλογή από δεκαοκτώ χάλκινα έργα του Χρήστου Καπράλου που εκτίθονται πλάι σε μια μικρή αναδρομική έκθεση με πενήντα αριστουργήματα του Γιάννη Μόραλη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πηγή: http://www.snfcc.org/