Δημοσιεύθηκε στην Γενικά νέα

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ

Ο κήπος μας διαμορφώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία του Διευθυντή μας  που με φιλότιμες προσπάθειες, με προσωπική εργασία και συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας έφτασε στο σημερινό όμορφο αποτέλεσμα.

Ο κ. Διευθυντής όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με δική του προσωπική εργασία και μεράκι διαμόρφωσε τον κήπο φέρνοντας χώμα ώστε να γίνει καλλιεργήσιμος.

Έπειτα παρακίνησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να ενδιαφερθούν για τον κήπο και να αποφασίσουν να ξεκινήσουν την καλλιέργεια.

Έτσι το 2015 ο κ. Διευθυντής μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄Τάξης φύτεψαν τις λεμονιές, τις πορτοκαλιές, και τη βερικοκιά. Στη συνέχεια με τους μαθητές όλων των τάξεων χώρισε τον κήπο σε έξι τμήματα όπου η κάθε τάξη φύτεψε μονοετή φυτά, όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καθώς και πολυετή αρωματικά φυτά, όπως ρίγανη, μέντα, λεβάντα, και αρμπαρόριζα. Επίσης μεταφύτεψε την όμορφη βουκαμβίλια από την είσοδο του σχολείου, στον κήπο και δίνει τώρα μια αίσθηση νησιώτικης ομορφιάς.

Όταν όλα τελείωσαν…άρχισε η συγκομιδή…μαθητές και εκπαιδευτικοί γεύτηκαν τους καρπούς της προσπάθειας τους δοκιμάζοντας τα ωραία βερίκοκοκα, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες…