Δεκ 07 2018

Ώρα του κώδικα

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Δοκιμάστε έναν οδηγό εκμάθησης διάρκειας μιας ώρας σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες σε περισσότερες από 45 γλώσσες. Γίνετε μέλος ενός δικτύου εκατομμυρίων φοιτητών και καθηγητών σε περισσότερες από 180 χώρες ξεκινώντας από μία Ώρα του Κώδικα.

 

"Η Ώρα του Κώδικα" - "Hour of Code" 2014 from TheSoFGr

2 Σχόλια

Νοέ 26 2018

Εισαγωγή πολυμέσων

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Κατά σάρκα Γέννησις του Ιησού Χριστού σε έργο του Duccio di Buoninsegna

Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι τα Θεοφάνεια («Γιορτές των Χριστουγέννων»). Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουν ο Χρήστος και η Χριστίνα.

Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ονομάζεται στη λαογραφία[1] και Δωδεκαήμερο.

 Λήψη αρχείου

2 Σχόλια

Νοέ 26 2018

Εργονομία: Η σωστή στάση στον υπολογιστή

Εργονομία

Η Εργονομία ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του καθώς και με τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε καθημερινή επαφή.

Είναι σημαντικό να βελτιώνουμε το περιβάλλον εργασίας μας, για να μπορούμε να προστατεύουμε την υγεία μας και να εργαζόμαστε πιο αποδοτικά.Η στάση του σώματός μας, όταν εργαζόμαστε με τον υπολογιστή, είναι πολύ σημαντική.Μια κακή στάση μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, για παράδειγμα, στη μέση, στα χέρια ή στα μάτια.


Εκτός, όμως, από τη σωστή στάση του σώματος μας, για να προστατεύουμε την υγεία μας και να κουραζόμαστε λιγότερο, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε συχνά διαλείμματα.
Για κάθε πενήντα λεπτά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή χρειάζεται να ξεκουραζόμαστε τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Η οθόνη

Όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή για πολύ ώρα, τα μάτια μας κουράζονται καθώς παρακολουθούν με προσοχή αυτά που εμφανίζονται στην οθόνη. Προκειμένου να τα προστατέψουμε, είναι χρήσιμο να τηρούμε μερικές βασικές οδηγίες.
Πριν καθίσουμε για να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή, πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
  • να μην υπάρχουν αντανακλάσεις στην οθόνη μας, είτε από φυσικό φως είτε από το φωτισμό του δωματίου, γιατί κουράζουν τα μάτια μας.
  • η εικόνα στην οθόνη να είναι σταθερή και να μην τρεμοπαίζει.
  • η θέση της οθόνης να είναι τέτοια, ώστε το πάνω μέρος της οθόνης να είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια μας (η οθόνη που θα επιλέξουμε πρέπει να μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε εύκολα την κλίση της.).
  • τα χαρακτηριστικά της οθόνης, όπως η φωτεινότητα και η ανάλυση, να είναι ρυθμισμένα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Βοηθήστε το μικρό Γιαννάκη να καθίσει σωστά στον υπολογιστή. ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ

 

2 Σχόλια

Νοέ 29 2015

Εισαγωγή Βίντεο

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

2 Σχόλια

Νοέ 29 2015

Εργασία στο Moodle

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Γεια σας αυτή είναι η εργασία μου για το σεμινάριο moodle, καλή σχολική χρονιά, Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016!!!!

430238-Animated_Xmas-tree-animation

2 Σχόλια

Μαρ 31 2008

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την Πέμπτη 10/4/2008 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μεταξύ του 6ου Γυμνασίου Καρδίτσας και του Αθλητικού Γυμνασίου Καρδίτσας στις 11:00

2 Σχόλια

Μαρ 31 2008

Γειά σου Κόσμε!

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «blogging»!

2 Σχόλια