Το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας στους δρόμους ποιητών (συνέχεια)
Όταν οι στίχοι Συναντούν τους Δρόμους
Με χαρά και περηφάνια μοιραζόμαστε μια ξεχωριστή στιγμή για το σχολείο μας και τους μικρούς μας δημιουργούς.
Μετά την επιτυχημένη μας συμμετοχή στη δράση «Δρόμοι Ποιητών», η υπεύθυνη της δράσης, κ. Βασιλική Κατέρη, συγκέντρωσε και μετέφερε τα ποιήματα των μαθητών μας σε ένα πανέμορφο «δέντρο», το οποίο στόλισε με χάρη και έμπνευση την είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
Κάθε φύλλο του δέντρου έκρυβε μια φωνή, μια σκέψη, μια εικόνα που γεννήθηκε από την παιδική φαντασία και αποτύπωσε τη δύναμη της λέξης και της έκφρασης.
Μετά τη λήξη της δράσης, το ιδιαίτερο αυτό δέντρο φυτεύτηκε στο ΠάρκοΣιδηροδρόμων Καλαμάτας, ώστε να συνεχίσει να «ανθίζει» και να θυμίζει σε όλους τις δημιουργίες των παιδιών. Από σήμερα έχει το δικό του όνομα:
«Το Δέντρο των Μικρών Ποιητών». Ένας ζωντανός συμβολισμός της δημιουργικότητας, της τέχνης, της συνεργασίας και της χαράς της μάθησης.
Μπράβο στα παιδιά μας!



