Σχολεία εν Δράσει – 3ο Φεστιβάλ των μικρών

Συμμετοχή της Γ΄ Δημοτικού στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  στην Αρχαία Μεσσήνη

Την Παρασκευή, 09/05/25, η Γ΄ Δημοτικού του σχολείου μας συμμετείχε στο φεστιβάλ αρχαίου δράματος με τίτλο «Σχολεία εν Δράσει – 3ο Φεστιβάλ των μικρών» που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη, μια ξεκαρδιστική κωμωδία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 405 π.Χ., σε μια δύσκολη περίοδο για την πόλη της Αθήνας. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του και αποτελεί την πρώτη, ίσως, απόπειρα θεατρικής κριτικής, καθώς με το σατιρικό του λόγο ο Αριστοφάνης στοχεύει σε δύο «συναδέλφους» του, τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο. Ταυτόχρονα, όμως, θέλει να περάσει και το μήνυμα ότι ο ποιητικός λόγος μπορεί να ανυψώσει μια ολόκληρη πόλη σε μια εποχή πολιτικής και ηθικής παρακμής.

Η εξαιρετική παρουσία των παιδιών μας, που απέδωσαν έξοχα τους ρόλους υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου μας Μαρίας Αθανασοπούλου και της εκπαιδευτικού του Γ1΄ Εβελίνας Μάλαμα, απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τον πνευματικό πλούτο των προγόνων μας και με το θέατρο, που αποτελεί μια από τις υψηλότερες μορφές ανθρώπινης δημιουργίας.

 

viber image 2025 05 10 19 51 43 019

3 12 1

4 15 1 6 1

7 1 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *