Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (οδηγίες για γονείς)

Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής για μένα, τους φίλους και τις φίλες μου, την οικογένειά μου και για όλο τον κόσμο. 

Σας γνωρίζουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα οι Α΄, Β΄, Δ΄και ΣΤ΄τάξεις θα χωριστούν σε υποτμήματα και θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία (αναλυτικά έχετε ενημερωθεί από τους/τις δασκάλους/δασκάλες των τάξεων). Επιπλέον τα παιδιά θα πρέπει να:

  1. έχουν μαζί τους νερό ή παγουρίνο, επειδή δε θα επιτρέπεται η απευθείας χρήση των βρυσών, καθώς και κολατσιό.
  2. προσέρχονται μεταξύ 08:0 –  08:15 εκτός των μεταφερόμενων παιδιών (ταξί-λεωφορείο) που έρχονται υποχρεωτικά λίγο νωρίτερα.
  3.  φορούν υποχρεωτικά μάσκα μέσα στο λεωφορείο και στο ταξί (αφορά τα παιδιά που μεταφέρονται με τα συγκεκριμένα μέσα).
  4. είναι εφοδιασμένα με τα δικά τους μολύβια, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, κ.λ.π., επειδή δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση κανενός αντικειμένου. Επίσης παρακαλούμε να μη φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
  5. πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών, τουλάχιστον 3 φορές κατά τη λειτουργία του προγράμματος.
  6. έχουν τον δικό τους χώρο στο διάλειμμα ως τμήμα/υποτμήμα, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση. Γι΄αυτόν τον λόγο ο χώρος και ο χρόνος προαυλισμού δε θα είναι ο ίδιος για όλα τα τμήματα/υποτμήματα.

          Επιπλέον

  1. Η αποχώρηση θα γίνεται στις 13:15 κανονικά και δε θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο για κανέναν χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση.
  2. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να στείλετε το παιδί στο σχολείο, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα γράψετε ότι «ο γιος μου/η κόρη μου δε θα παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο, επειδή υπάρχει άτομο στο οικογενειακό περιβάλλον μου που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19».

        Τέλος θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να προετοιμάσετε τα παιδιά για τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν από μέρα σε μέρα και είναι σημαντικό να είμαστε όλοι και όλες σε εγρήγορση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία στο τηλέφωνο του σχολείου 2593061314 ή στο κινητό 6973534889 (διευθυντής).



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *