Δημοτικό σχολείο Ποταμιάς Θάσου

Το σχολειό στην πλαγιά του Ψαριού

Επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία!

Μαΐ 20215

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα, 10/5/2021, επιστρέφουμε στο σχολείο μας!

Για να λειτουργήσουμε όμως με ασφάλεια, πέρα από τους κανόνες που ίσχυαν έως τώρα (χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα κ.λπ.) έχει προστεθεί και ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τον κορωνοϊό (selftest).

Το selftest είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου. Μπορείτε από σήμερα να το προμηθεύεστε δωρεάν από οποιοδήποτε φαρμακείο δίνοντας το ΑΜΚΑ του μαθητή.

Το selftest θα πρέπει να πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν έρθουν οι μαθητές στο σχολείο και να δηλώνεται το αποτέλεσμά του στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr/

Αν το self-test είναι αρνητικό, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους τη Δευτέρα 10/5/2021 και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς κατά την είσοδό τους στο σχολείο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Τη χειρόγραφη δήλωση μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1oUvwgVnMeJpDBUYl7MGhoc6Ko8y-a1cO/view?usp=sharing

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εκτυπώσετε τη χειρόγραφη δήλωση, ο κ. Βασίλιεβιτς Μλάντεν θα βρίσκεται στο σχολείο την Παρασκευή, 7/5/2021 και ώρα 8.30 π.μ. έως 10:00 π.μ. για να πάρετε αντίγραφο.

Αν το self-test είναι θετικό, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή (π.χ. Κέντρο Υγείας Πρίνου).

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Τονίζουμε ότι η επίδειξη της σχολικής κάρτας είναι υποχρεωτική για την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://drive.google.com/file/d/13EemQQlHhaH3cEo29S3X7GJ31f_zsO7R/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1HG9y8HrlqBkOv8BTPGodAZH0VvNRCL6l/view?usp=sharing

 

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Ο κ. Λυσίμαχος Γεμεντζόπουλος ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου για πολλά χρόνια, έχει καταγράψει την ιστορία του σχολείου από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων