Οδηγίες για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του μας καθοδηγεί στη δημιουργία ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προτείνοντας για την υλοποίησή της πλατφόρμες, πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές του ΥΠΑΙΘ, όπως την υπηρεσία της e-class και την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Συνοπτικά τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι:

1ο βήμα: Ορίζεται ομάδα εκπαιδευτικών η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση.

2ο βήμα: Όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας αποκτούν κωδικούς πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

3ο βήμα: Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα αξιοποιήσουν (e-class, e-me ή τυχόν άλλη) και ενημερώνουν τη διεύθυνση του σχολείου.

4ο βήμα: Ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες:

α) για τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

β) για την πλατφόρμα που θα αξιοποιήσει κάθε εκπαιδευτικός

γ) για τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων                           (https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php)

5ο- 6ο βήμα: Οι μαθητές και οι μαθήτριες εγγράφονται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τάξεων.

7ο βήμα: Ο διευθυντής μέσα από τη σελίδα διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών επιλέγει  τους μαθητές και τις μαθήτριες μίας τάξης και αποστέλλει τους λογαριασμούς ΠΣΔ τους στον εκπαιδευτικό τους.

8ο – 9ο βήμα: Οι εκπαιδευτικοί προσκαλούν στην πλατφόρμα τους μαθητές και τις μαθήτριές τους με βάση το όνομα χρήστη (username) κι εκείνοι πρέπει να αποδεχτούν την πρόσκληση για να ενταχθούν στην ψηφιακή τάξη.



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *