Πρόσκληση σε εκδήλωση

_docx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους οι μαθητές/τριες των Δ και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Θάσου πραγματοποίησαν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα: «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών γενικών τάξεων σχετικά με τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 85 εκπαιδευτικοί από 32 σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και της Πολωνίας με μαθητές/τριες ηλικίας 6-16 χρόνων.
Το πρόγραμμα αυτό πρωτοδημιουργήθηκε από τα ιδρυτικά σχολεία της Ποταμιάς Θάσου (Ελλάδα) και του Agrupamento Escolas de Amares –EB D. Gualdim Pais (Πορτογαλία). Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα οι μαθητές/τριες των γενικών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών – Καζάρα Ελένη, εκπ/κός ειδικής εκπαίδευσης, Αλβανούδη Κλεοπάτρα, εκπ/κός Δ τάξης, Παπουλίδου Σοφία, εκπ/κός ΣΤ τάξης, Κατσίκα Αναστασία, εκπ/κός φυσικής αγωγής- είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα Άτομα με Αναπηρία, να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με μαθητές/τριες της ηλικίας τους που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα λογισμικά προγράμματα στον η/υ, να συμμετάσχουν σε πολλές βιωματικές δραστηριότητες, να κατασκευάσουν παιχνίδια και πολλά άλλα.
Οι μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουνν ένα δείγμα του πολύπλευρου έργου τους σε μία εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον Ταρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς, την Πέμπτη, Μαΐου και ώρα 6 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη προς το ευρύ κοινό, καθώς απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των ατόμων τυπικής ανάπτυξης κάθε ηλικίας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί παράλληλα και ένα bazaar με προϊόντα της unicef.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *