Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, αφιερώθηκαν 2 διδακτικές ώρες του πρωινού ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τη διοργάνωση σχετικής συζήτησης και τη συμμετοχή τους σε βιωματικές δραστηριότητες που προάγουν τον αλληλοσεβασμό και αποτρέπουν την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών εντός του σχολείου.

Συγκεκριμένα στην Α τάξη έγινε ανάγνωση του βιβλίου «Πώς να αντιμετωπίσεις την επιθετική συμπεριφορά» της Λέσλυ Έλυ, ακολούθησε συζήτηση γύρω από το θέμα της επιθετικότητας και ακολούθησε δραστηριότητα-παιχνίδι με τον τίτλο «το αλφάβητο του εκφοβισμού». Στη Β τάξη επίσης έγινε ανάγνωση του παραπάνω βιβλίου και ακολούθησε συζήτηση που αφορούσε θέματα όπως «διαφορά μιας παρεξήγησης και bullying», «φαντάζομαι προβλήματα που δεν υπάρχουν», «η δύναμη της συζήτησης» και «δεν φοβάμαι να μιλήσω!».

Η Γ τάξη σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης δημιούργησε 2 ποιήματα και κατασκεύασε αφίσες που περιείχαν ποιήματα και ζωγραφιές σχετικές με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Οι αφίσες αυτές τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού της Ποταμιάς προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων. Επίσης, μία από αυτές τις αφίσες εστάλη στο Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου. Τα ποιήματα εστάλη-σαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια της δράσης με τίτλο «Speak now!» όπου και έγινε σχετική ανάρτηση. Τέλος οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, όπως π.χ. «Νίκησε τον Νταή χωρίς να τον αγγίξεις».

Στην Δ τάξη έγινε παρακολούθηση της μικρής ταινίας μήκους «Το αηδόνι», ακολούθησε συζήτηση και συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου. Στη ΣΤ τάξη έγινε ανάγνωση κειμένου με περιπτώσεις μελέτης περιστατικών σχολικής βίας, ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός, με παράλληλη δραστηριότητα ζωγραφικής συναισθημάτων προσώπων θυτών και θυμάτων, δημιουργία διαλόγων και συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *