Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών γενικών τάξεων: 3ος μήνας δραστηριοτήτων

Ο τρίτος μήνας του προγράμματός μας ήταν αφιερωμένος στην τύφλωση!!!

Ο Ιανουάριος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: λαμβάνοντας κάρτες και δωράκια από τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Επίσης, το σχολείο Μουριών μάς έστειλε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι μαθητές/τριες της Ε τάξης με τους δασκάλους τους, κ. Βασιλείου Χρυσάνθη και κ. Τριαντάφυλλο Στεφανίδη. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!

Παρακολουθήσαμε διάφορα βίντεο από το youtube  σχετικά με την καθημερινότητα ατόμων με τύφλωση, μιλήσαμε για τον Λουδοβίκο Μπράιγ, για το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των ατόμων με πρόβλημα όρασης, καθώς επίσης και για τους σκύλους-οδηγούς.

Οι μαθητές/τριες έγραψαν τα ονόματά τους,  αλλά και άλλες λέξεις στη γραφή Braille και προσπάθησαν να διαβάσουν λέξεις που ήταν γραμμένες στην παραπάνω γραφή. Τους άρεσε πάρα πολύ  αυτή η δραστηριότητα.

Είχαμε την τιμή να μιλήσουμε μέσω Skype με την κ. Αργυρώ Καραβίνου, η οποία μας μίλησε για το μουσείο αφής που βρίσκεται στην Αθήνα. Το μουσείο αφής είναι ένα μουσείο, προσβάσιμο στα άτομα με τύφλωση. Τα αγάλματα που υπάρχουν εκεί είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων και οι τυφλοί άνθρωποι μπορούν να τα ‘δουν’ αγγίζοντάς τα. Η κ. Καραβίνου κινήθηκε μέσα στο μουσειο και μας έδειξε όλους τους χώρους που υπάρχουν. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Μας άρεσε τόσο πολύ, που αρχίσαμε κι εμείς να φτιάχνουμε ένα μουσείο αφής!!!

Στο μάθημα της φυσικής αγωγής οι μαθητές/τριες έπαιξαν διάφορα παιχνίδια σχετικά με την τύφλωση (τυφλόμυγα, τυφλός-οδηγός, goal ball).

Ηχογραφήσαμε ένα τραγούδι για το σχολειο τυφλών στην Αθήνα (ΚΕΑΤ).

Ετοιμάσαμε δωράκια για τα σχολεία που συνεργαζόμαστε.

Φτιάξαμε on line ερωτηματολόγια, για να αξιολογήσουμε τις γνώσεις που αποκομίσαμε. Μπορείτε κι εσείς, αν θέλετε, να κάνετε τη δική σας αξιολόγηση!!!

https://docs.google.com/forms/d/1ZUgVYrsvSwV8bKDlHV7MeqVaFyz9GNSKjPe12nJ2BPM/viewform?c=0&w=1

https://docs.google.com/forms/d/18O8wwSKhWWoA3qVhVH9nHJdA2Cepj2wNA9ntq8_IOi8/viewform

Ο μήνας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τους μαθητές της Δ τάξης του δημοτικού σχολείου Τρίλοφου Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους δασκάλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της τηλεδιάσκεψης.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί:

Αλβανούδη Κλεοπάτρα

Καζάρα Ελένη

Κατσίκα Αναστασία

Παπουλίδου Σοφία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *