Σας αποχαιρετούμε με μία χριστουγεννιάτικη ιστορία….

Μετά από πολλά χρόνια ο Άγιος Βασίλης δεν μπορούσε να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου και ζήτησε τη βοήθεια του Σκρουτζ, ο οποίος πλέον αγαπούσε υπερβολικά τα Χριστούγεννα. Ο Σκρουτζ δέχτηκε την πρόταση του Άγιου Βασίλη ,αλλά δεν μπορούσε να μοιράσει τα δώρα μέσα σε μια νύχτα στα παιδιά και για αυτό και ζήτησε να τον βοηθήσουν οι 7 νάνοι και τα ξωτικά. Καθώς μοίραζαν τα δώρα στο Λονδίνο με το έλκηθρο και τους ταράνδους εμφανίστηκε ο Felix ο γάτος ,ο οποίος έκλεψε τα δώρα μέσα από τις καμινάδες και τα πήγαινε στη φωλιά του.

Οι υπόλοιποι έψαχναν να βρουν τα δώρα αλλά δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν που ήταν κρυμμένα. Ο Felix ο γάτος αποφάσισε να κρατήσει τα δώρα για τον εαυτό του…Ένα από τα πιο αγαπημένα του δώρα ήταν το play station 4 στο οποίο έπαιζε παιχνίδια ποδοσφαίρου όλη μέρα. Επίσης ,είχε κλέψει ένα τάμπλετ στο οποίο έβλεπε ταινίες σχετικά με τη ζωή των γάτων σε όλο τον κόσμο. Μέσα στο σάκο του Άγιου Βασίλη υπήρχε και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, η γνωστή μας ΜΟΝΟΠΟΛΗ όπου φώναζε τους φίλους του γάτους και έπαιζαν με έπαθλο ένα σάκο με γατοτροφή. Όποια παιχνίδια δεν τα ήθελε τα πούλησε ή τα χάρισε στους φίλους του.

Ο Σκρουτζ μαζί με τους 7 νάνους και τα ξωτικά πήγαν στην αστυνομία του Βόρειου Πόλου και ζήτησαν να τους βοηθήσουν για να βρουν τα δώρα και να προλάβουν να τα μοιράσουν στα παιδιά μέσα στην νύχτα των Χριστουγέννων. Η αστυνομία τους ζήτησε ταυτότητα και διαβατήριο για να εξακριβώσει τα προσωπικά τους στοιχεία. Αφού είδαν ποιοι ήταν πραγματικά τους ζήτησαν να τους δώσουν όσες πληροφορίες μπορούσαν για την κλοπή των δώρων. Αυτοί τους είπαν ότι είχαν δει ένα τεράστιο γάτο με πλούσια πορτοκαλί γούνα και μεγάλα πράσινα μάτια. Τα νύχια του ήταν κοφτερά και μεγάλα και τα αυτιά του μυτερά και μικρά. Μαζί του είχε ένα κόκκινο σάκο, όπου έβαλε τα παιχνίδια.

Κατάφερε να δραπετεύσει με το Πολικό Εξπρές χωρίς να ξέρουμε τον τελικό του προορισμό. Πίστευαν ότι είχε φτάσει στο Νότιο Πόλο και ότι θα πήγαινε τα δώρα αυτά στον κακό Άγιο Βασίλη ,ο οποίος έμενε εκεί σε ένα σκοτεινό σπίτι.

Όταν πήγαν στο σπίτι του κακού Άγιου Βασίλη, συνάντησαν έναν άνδρα ηλικιωμένο, αρκετά αδύνατο με μακριά άσπρα γένια και δύο τεράστια μαύρα μάτια! Φορούσε μια μαύρη στολή και κόκκινες μπότες δηλώνοντας έτσι τις διαφορετικές επιλογές του στο ντύσιμο συγκριτικά με τον κανονικό Άγιο Βασίλη…Βλέποντάς τους τούς υποδέχτηκε με πολύ απότομο τρόπο λέγοντας: <<Ποιοι είστε και τι θέλετε τέτοια ώρα σπίτι μου; Έχω πολλή δουλειά! Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο άτιμος ο Felix ο γάτος ακόμη να μου φέρει τα κλεμμένα δώρα του Άγιου Βασίλη…Φέτος θα τα καταφέρω να χαλάσω τα όνειρα όλων των παιδιών της γης…Δε θα πάρει κανένα παιδάκι παιχνίδι …χαχαχαχα!>>.

Όταν κατάλαβε ότι ανάμεσά τους ήταν και ο Άγιος Βασίλης ο αιώνιος εχθρός του, νευρίασε τόσο πολύ που τα μάτια του έγιναν ακόμη πιο μαύρα και μεγάλα …:<<Πώς τολμάς και έρχεσαι στο σπίτι μου…!!!>>του είπε. Ο Άγιος Βασίλης με την ηρεμία που πάντα τον διακρίνει ,του είπε: <<Θέλω τη βοήθειά σου, ο Felix ο γάτος έκλεψε όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα και τα κράτησε μάλλον για τον εαυτό του και τους φίλους του. Από ό,τι κατάλαβα είχατε συμφωνήσει να τα φέρει σε εσένα για να χαλάσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων…Άρα είμαστε μάλλον στην ίδια πλευρά και θα ήθελα να με βοηθήσεις να βρούμε τον ζαβολιάρη γάτο και να του πάρουμε τα δώρα πίσω>>.

Ο κακός Άγιος Βασίλης δέχτηκε την πρόταση αυτή και συμφώνησε ότι από εδώ και εμπρός το πάθημα του έγινε μάθημα και δεν πρόκειται να του ξαναδημιουργήσει πρόβλημα στα Χριστούγεννα… Αφού κοιμήθηκαν το βράδυ στο σπίτι του κακού Άγιου Βασίλη, ξεκίνησαν πρωί πρωί για το καταφύγιο του Felix του γάτου. Φτάνοντας στην πόρτα του σπιτιού δεν μπόρεσαν να ανοίξουν για να μπουν μέσα ,γιατί ήταν γεμάτο από δώρα. Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και βγήκε από μέσα ο Felix ο γάτος κρατώντας ένα μεγάλο σάκο με δώρα…

Αμέσως ο Άγιος Βασίλης, οι 7 νάνοι και τα ξωτικά μαζί με τον κακό Άγιο Βασίλη έτρεξαν επάνω του και του πήραν το σάκο και όλα τα άλλα δώρα και τα έβαλαν στο έλκηθρο…Ανέβηκαν πάνω στο έλκηθρο όλοι μαζί και άρχισαν να μοιράζουν τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε μια μέρα προκειμένου να μην περάσουν τα Χριστούγεννα. Θέλοντας να τιμωρήσουν το Felix το γάτο για την πράξη του αποφάσισαν να τον κάνουν αιώνιο βοηθό του Άγιου Βασίλη και κάθε χρόνο θα πρέπει να ετοιμάζει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου και να τα μοιράζει μαζί του. Τα επόμενα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης , μαζί με τον κακό Άγιο Βασίλη ,που τώρα πλέον ονομαζόταν γλυκούλης Άγιος Βασίλης έγιναν φίλοι και συνεργάζονταν φτιάχνοντας καινούρια παιχνίδια … Ευχή μας ,λοιπόν ,σε όλους τους ανθρώπους είναι στη ζωή μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μπορούμε να τα διορθώνουμε με τον καλύτερο τρόπο , χαρίζοντας χαρά και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά όλου του κόσμου!!!

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης

Υπεύθυνη εκπ/κός:

Παπουλίδου Σοφία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *