Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία “Περπατώ”

Πριν λίγες μέρες (29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2014) πραγματοποιήθηκε στη Θάσο το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκήνωσης”. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να  λάβουν μέρος σε είκοσι πέντε  πρακτικά και θεωρητικά workshop από είκοσι εισηγητές – εκπαιδευτές, ήρθαν σε επαφή με άτομα με αναπηρία και μάλιστα εκπαιδεύτηκαν από εισηγητές που οι ίδιοι τους είναι άτομα με κινητική αναπηρία. Υπήρχαν γνωστοί αθλητές, οι οποίοι τιμούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά χρώματα σε πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο οποίος μας εκπροσώπησε στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Ο Μάκης Καλαράς έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες και έχει κερδίσει αργυρό και χρυσό μετάλλιο.

DSC_0363

DSC_0371

DSC_0378

Ορισμένες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης Ευτυχία Κατσίβελου, Ιφιγένεια Κουτλή, Ιωάννα Τσίμα και η ειδική παιδαγωγός κ. Καζάρα Ελένη. Οι εμπειρίες πολλές!!! Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν συνέντευξη από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητική Αναπηρία “Περπατώ”  κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, ο οποίος είναι γιατρός και παραολυμπιονίκης. Ο κ. Ταξιλδάρης για πολλά χρόνια ασχολείται με την κολύμβηση και μάλιστα το 2004 στην Αθήνα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο!!! Εκτός από τους παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας έχει συμμετάσχει και στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου.

Ο κ. Ταξιλδάρης βραβεύτηκε στις 30 Απριλίου 2014 στο κτήριο της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα από τον φορέα «Μαζί για το Παιδί».

Στη συνέχεια ακολουθεί η συνέντευξη που πήρανε οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης. Αξίζει όλοι μας να την παρακολουθήσουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *