Αρχική » Δελτία Τύπου » MUSEOTEK Newsletter Νοεμβρίου

MUSEOTEK Newsletter Νοεμβρίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ MUSEOTEK

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Ολοένα και περισσότερα σχολεία επιλέγουν την ψηφιακή πλατφόρμα Museotek

για τις εξ αποστάσεως περιηγήσεις τους σε μουσεία ολόκληρης της χώρας,

με τους μαθητές να απολαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα

μέσα από τη σχολική τους αίθουσα! Εσείς; Ακόμα να κλείσετε το δικό σας ταξίδι στη γνώση και την ψυχαγωγία με “όχημα” τη Museotek;

Το πρόγραμμα «Πόσο μοναδικός είναι… ο εαυτός μου» του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης παρακολούθησαν τον Νοέμβριο μέσω της Museotek το 1ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο «Ναυτίλος» στην Πάτρα και το Ειδικό Δημοτικό Γιάννουλης Λάρισας. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, οι μικροί μας φίλοι έμαθαν καλύτερα τον εαυτό τους και τους συμμαθητές τους!

Οι μαθητές του Ενιαίου Σχολείου Δερβιτσάνης του Δήμου Δρόπολης περιηγήθηκαν στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής και απόλαυσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλικ στο μάθημα», μια χορηγία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηνωμένου Βασιλείου μέσα από το Ταμείο Δωρεών για τα Σχολεία της Β. Ηπείρου της Museotek. Το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησε το Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατίου Δήμου Δρόπολης, μια χορηγία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική μέσω του Ταμείου Δωρεών για τα Σχολεία της Β. Ηπείρου της Museotek.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι μαθητές της E’ Τάξης του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων “ταξίδεψαν” μέχρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και παρακολούθησαν μέσα από τη σχολική τους αίθουσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν ο Εγκέλαδος ξυπνά!». Τώρα πια γνωρίζουν πολύ καλά πώς προκαλούνται οι σεισμοί, ποιες είναι οι επιπτώσεις τους και πώς μπορούν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που συχνά τους συνοδεύουν.

Το Ενιαίο Σχολείο Λιβαδειάς Δήμου Φοινικαίων περιηγήθηκε ψηφιακά μέσω της Museotek στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και παρακολούθησε το πρόγραμμα «Νάνοι και Γίγαντες στα νησιά της Προϊστορικής Ελλάδας». Η εκπαιδευτική αυτή δράση ήταν μια ευγενική χορηγία της Εταιρείας Καλυβιώτη, μέσω του Ταμείου Δωρεών για τα Σχολεία της Β. Ηπείρου της Museotek. Το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησε το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων Κορσεών Ικαρίας, μια ευγενική χορηγία του κ. Μιχάλη Παναγιώτου από την Τεχνική Εταιρεία ΑΚΩΝ-ΚΟΡΥΜΒΟΣ Α.Ε.

 

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=”2″]

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση