Αρχική » Δελτία Τύπου » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ »ΑΓΚΑΛΙΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ »ΑΓΚΑΛΙΑ»

Προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νομού Άρτας «Αγκαλιά»,

Αγαπητοί κύριοι και Αγαπητές κυρίες,

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Αριστέα Φύσσα κι εργάζομαι ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών και συμμετέχω ως μέλος της ερευνητικής ομάδας που πραγματοποιεί το ερευνητικό έργο, με τίτλο «Ευθυγράμμιση των πρακτικών αντιμετώπισης πανδημικών κρίσεων με τις αρχές της αναπηρίας – Επαναπροσδιορισμός των προβλημάτων και επανασχεδιασμός των λύσεων για την υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία» . Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η κ. Αναστασία Βλάχου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Εκπαιδευτικής Ένταξης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Σας στέλνω τη συγκεκριμένη πληροφορία για την έρευνα που διεξάγουμε προκειμένου να προωθηθεί σε μέλη-γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία του συλλόγου σας. Πιο συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο (βλ. τον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου) απευθύνεται σε γονείς μαθητών με αναπηρία (μαθητές με κινητική αναπηρία, μαθητές με νοητική αναπηρία, μαθητές με αυτισμό, μαθητές με ακουστική αναπηρία και μαθητές με οπτική αναπηρία ή μαθητές με πολλαπλές αναπηρίες), οι οποίοι φοιτούν είτε σε σχολεία ειδικής αγωγής είτε σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης, από την προσχολική εκπαίδευση έως και το λύκειο (συμπεριλαμβανομένων και των ΕΝΕΓΥΛ, ΕΕΕΕΚ).

Στόχος του ερωτηματολογίου είναι να διερευνήσουμε τις απόψεις αλλά και τις εμπειρίες των γονέων (είτε μητέρων είτε πατέρων) από την εκπαίδευση των παιδιών τους κατα τα χρόνια της πανδημίας. Οι εμπειρίες των γονέων σχετικά με το πως οι ανάγκες των παιδιών τους αλλά και οι δικές τους ανάγκες αντιμετωπίστηκαν από το σχολείο κατά την εποχή της πανδημίας του COVID 19 είναι ουσιαστικές και πολύτιμες για τη συγκρότηση προτάσεων προς τις σχολικές κοινότητες.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις της ηθικής και της δεοντολογίας.

Αυτός είναι ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpEp03SueC4aE0DemYRSw5vbyaXrCBpM2W4_0QUnc7BsA77w/viewform?usp=sf_link

Παρακαλώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία είμαστε στην άμεση διάθεσή σας

είτε στο ημειλ: arfyssa@upatras.gr

είτε στο κινητό: 6980282125

Με εκτίμηση,

Αριστέα Φύσσα,  Επίκουρη Καθηγήτρια (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση) ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών Πανεπιστημιούπολη Ρίο, 26504, Ελλάδα

Σεπτέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ   Οκτ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=»2″]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων