Αρχική » Προγράμματα » «Internet of Things and Robotics: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο»

«Internet of Things and Robotics: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο»

Το πρόγραμμα «Internet of Things and Robotics: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο» των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης (Ε.Π.Τ.Α.) της Πολυτεχνικής Σχολής και του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποσκοπεί στην κατανόηση των τεχνολογιών της Ρομποτικής και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και στην αξιοποίησή τους σε όλες τις βαθμίδες του σημερινού σχολείου.

Το πρόγραμμα είναι δομημένο ώστε να παρέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, τεχνολογικές και διδακτικές ενώ εστιάζει στην εφαρμοσμένη χρήση και με πληρότητα ένταξη των συστημάτων ΙοΤ και της ρομποτικής σε όλες τις βαθμίδες του σημερινού σχολείου. Η εφαρμογή γίνεται κλιμακωτά και επαγωγικά από το απλό στο σύνθετο και από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να έχουν σφαιρική άποψη για τις δυνατότητες και τα οφέλη των ΙοΤ και ρομποτικών διδακτικών προσεγγίσεων , αλλά και να μπορούν να αναπτύσσουν τις δικές τους προσεγγίσεις προσαρμόζοντάς τες στις απαιτήσεις και συνθήκες του μαθήματός τους.

 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται εκπαίδευση 400 ωρών, σε χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών, αξιοποιώντας αποκλειστικά την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευσηχωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση. Ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, πρακτική και εργασίες ανάπτυξης στις θεματικές ενότητες καθώς και η επικοινωνία με τους καταξιωμένους επιστήμονες που διδάσκουν διασφαλίζουν την σε βάθος κατανόηση τεχνολογιών διασυνδεδεμένων έξυπνων συστημάτων στο πλαίσιο του Διαδικτύου των Πραγμάτων και της Ρομποτικής.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενσωματώσουν τεχνολογίες αιχμής στο μάθημά τους και να φέρουν το μέλλον πιο κοντά στους μαθητές τους. Επιπλέον το πρόγραμμα αποτελεί μια πολύ καλή εισαγωγή στο χώρο, για απόφοιτους θετικών σχολών, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανικούς πληροφοριακών συστημάτων και επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής που θέλουν να επεκταθούν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο κλάδο.

 

Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 

  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και κλάδων, ιδιαίτερα STEM
  • Φοιτητές και αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών και τεχνολογικών κατευθύνσεων.
  • Στελέχη Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ρομποτικά συστήματα IoΤ
  • Στελέχη Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται σε ρομποτικά συστήματα IoT

 

Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση του  προγράμματος «Internet of Things and Robotics: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο» εξασφαλίζει:  

  • Δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως μόνιμοι  εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και το  ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το  σύστημα του ΑΣΕΠ, Κεφάλαιο Ε’ του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’,  29.01.2019)
  • Δέκα (10) μόρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ’αριθμ  Υπουργική Απόφαση 48190/E1 (ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019).
  • Ένα (1) και έως δύο (2) μόρια στην επιλογή Περιφερειακών  Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας   Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων των Κέντρων   Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, Συμβούλων Εκπαίδευσης, και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και  Προϊσταμένων των Τμημάτων  Εκπαιδευτικών Θεμάτων  σύμφωνα  με τον Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136, Α’, 3.08.2021).

 

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Ε.Π.Τ.Α. του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Σκιάνης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών καιΕπικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

 

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=”2″]

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση