Αρχική » Erasmus+ » Τέταρτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων στην Άρτα

Τέταρτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων στην Άρτα

L’ Art en gagé vecteur de promotion et dediffusion des valeurs del’ Union Européenne / Η τέχνη ως μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων και φορέας προώθησης και διάδοσης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Τέταρτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων στην Άρτα

 

Στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, από 04 μέχρι 08 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνάντηση εργασίας, μαθητών/μαθητριών και καθηγητών/καθηγητριών των πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργαζόμαστε τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020–2021 και 2021-2022, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Δράση KA229 / Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «L’ Art en gagé vecteur de promotion et dediffusion des valeurs del’ Union Européenne / Η τέχνη ως μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων και φορέας προώθησης και διάδοσης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Ομάδα του προγράμματος στο fb

https://www.facebook.com/groups/529397064473709

Περιοδικό του προγράμματος από το σχολείο της Γαλλίας που συντονίζει το πρόγραμμα

https://madmagz.com/fr/magazine/1779176#/page/1

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Lycee Remi Belleau» Γαλλία

https://www.remibelleau.fr/

«Lycée Calderon de la Barça» Ισπανία

http://iescalderon.es/

«VI Liceum Ogolnoksztalcase» Πολωνία

https://lo6.szkoly.lodz.pl/

«Liceo Enrico Fermi Montesarchio» Ιταλία

https://www.fermimontesarchio.edu.it/

«Μουσικό Σχολείο Άρτας» Ελλάδα

http://gym-mous-artas.art.sch.gr/

 

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ERASMUS

«Ανεκτικότητα»

Σύμφωνα με τη «Διακήρυξη των Αρχών για την Ανοχή» της UNESCO «ανεκτικότητα» σημαίνει σεβασμός και εκτίμηση του «πλούτου» των διάφορων πολιτισμών, των διαφορετικών μορφών έκφρασης και τρόπων ζωής.

Η «ανεκτικότητα» αναγνωρίζει τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των άλλων. Οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως αλλιώτικοι μεταξύ τους και μόνο με αποδοχή μπορεί να επιτευχθεί η συνύπαρξη μικτών κοινοτήτων, σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

Η εκπαίδευση είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση της «ανεκτικότητας» και οφείλει να στοχεύει στην καταπολέμηση επιρροών που οδηγούν στον φόβο και στον αποκλεισμό, ενδυναμώνοντας τους νέους να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ανεξάρτητη κρίση ώστε να αντιμετωπίζουν την ποικιλομορφία του κόσμου μας σε θρησκείες, γλώσσες, πολιτισμούς και εθνικότητες, ως κοινό θησαυρό κι όχι ως αφορμή για σύγκρουση.

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Σοφία Τσιρογιάννη για τη δημιουργία της αφίσας, ευχαριστούμε τις μαθήτριες, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που θα φιλοξενήσουν τις μαθητικές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων και περιμένουμε την Κυριακή 03 Απριλίου το απόγευμα, 29 μαθητές/μαθήτριες και 10 εκπαιδευτικούς στην πόλη μας για να έχουμε μία δημιουργική εβδομάδα εργασιών στο σχολείο μας με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων!!!

Η υπεύθυνη του προγράμματος                                                          Η Διευθύντρια

Nathalie Poupard                                                                                Ανθούλα Ζιώρη

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=»2″]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων