Αρχική » Επιμορφώσεις » Δουλεύοντας δημιουργικά με τα όνειρα στην Δραματοθεραπεία” Webinar της ΕΔΠΕ

Δουλεύοντας δημιουργικά με τα όνειρα στην Δραματοθεραπεία” Webinar της ΕΔΠΕ

View this email in your browser

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
ώρα 11.00-14.00

Δουλεύοντας δημιουργικά με τα όνειρα στην Δραματοθεραπεία
Συντονίστρια: Ιωάννα Αυγερινού, Δραματοθεραπεύτρια – Επόπτρια – Ηθοποιός

Θεωρητικό και βιωματικό Webinar

«…Όλα όσα βλέπουμε ή ότι φαινόμαστε, όνειρο είναι μέσα σε όνειρο…»
Edgar Allan Poe

Γιατί ονειρευόμαστε; Γιατί αυτό το όνειρο; Γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
Πολύ συχνά στις ατομικές ή στις ομαδικές συνεδρίες, ακούμε τα όνειρα που μας φέρνουν οι θεραπευόμενοί/ες μας και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτά, ο Yalom λέει «…Τα όνειρα μπορεί να αντανακλούν σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίσθηση του εαυτού του ονειρευόμενου. Το όνειρο πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη φροντίδα και σεβασμό σαν μία έκφραση του εαυτού και όχι σαν ένα μυστικό μήνυμα που πρέπει να σπάσουμε τον κώδικά του…» (Yalom, 2005)
Στο webinar αυτό θα δούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε με τα όνειρα με έναν πιο δημιουργικό τρόπο (πέρα από την ψυχαναλυτική ή την προφητική σημασία που τους δίνεται) και πως μπορούμε να διαχειριστούμε θεραπευτικά το άπλετο υλικό που τα όνειρα μας προσφέρουν, μπαίνοντας στον κόσμο των ονείρων.
Εκτός από το θεωρητικό κομμάτι, θα διερευνήσουμε και βιωματικά τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε με τα όνειρα στην Δραματοθεραπευτική διεργασία. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε επαγγελματία.

Θα δοθεί προτεινόμενη βιβλιογραφία
Η φωτογραφία της εκδήλωσης: https://www.healthline.com/health/healthy-sleep/does-everyone-dream

Σύντομο Βιογραφικό:
Η Ιωάννα Αυγερινού, είναι Δραματοθεραπεύτρια – Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), Επόπτρια μέσω δημιουργικής εποπτείας και Ηθοποιός (Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν). Εργάζεται στο Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π – Ν.Υ στα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ) στο Χαλάνδρι και στην Άνοιξη Αττικής, ως Δραματοθεραπεύτρια σε άτομα με Αυτισμό, Σύνδρομο Down και Νοητική Αναπηρία. Συνεργάζεται με την ΚοινΣεπ  «Συν-κινήσεις», Κέντρο για την Ψυχική Υγεία, την Τέχνη και την Κοινότητα, συντονίζοντας ομάδες δραματοθεραπείας και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι συντονίστρια ομάδων δραματοθεραπείας για εφήβους και νέους με αυτισμό και συμμετέχει σε ομιλίες για την δραματοθεραπεία και τον αυτισμό. Συνεργάστηκε με το Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχολογίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ως συντονίστρια ομάδων εφήβων με διάγνωση ΔΑΦ καθώς και ως Υποστήριξη Ερευνητικού Έργου, ποσοτικής ανάλυσης της δραματοθεραπευτικής μεθόδου, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής «Δραματοθεραπεία & Αυτισμός», Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί σε Ψυχιατρικές Δομές & Κέντρα Απεξάρτησης  – ΚΕΘΕΑ – Α, 18ΑΝΩ, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής-Ζωγράφου, με πληθυσμούς με ψυχωσική συνδρομή, γονείς τοξικοεξαρτημένων και εξαρτήσεις τζόγου.  Είναι Συντονίστρια Εργαστηρίων/ Σεμιναρίων και Webinars Δραματοθεραπείας και συνεργάζεται με Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Δήμους. Έχει συμμετάσχει, σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που αφορούν την ψυχική υγεία, με ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και ερευνητικό έργο.

Διαδικασία εγγραφής:
Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την κατάθεση των 20€ στον λογαριασμό της Ε.Δ.Π.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
GR1601101290000012948036632

Βήματα:
Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα με το όνομά σας και την αιτιολογία «Συνδρομή».
Αποστολή καταθετήριου στο email της Ε.Δ.Π.Ε. (info@edpe.gr)με σημείωση για ποιο webinar έχετε κάνει εγγραφή.
Tolink του zoom θα αποστέλλεται την προηγουμένη κάθε webinar.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:
Η εφαρμογή είναι πολύ εύχρηστη. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη το zoom εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, ο σύνδεσμος θα σας ζητήσει την άδεια να το εγκαταστήσει. Αυτό θα πάρει περίπου 5-10 λεπτά. Μπορείτε, πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο και ακολουθώντας τις οδηγίες, να το εγκαταστήσετε όποια στιγμή θέλετε.
Εφόσον η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, θα οδηγηθείτε από τον ίδιο σύνδεσμο σε ένα χώρο διαδικτυακής επικοινωνίας. Εκεί θα σας επιτρέψουμε εμείς ως host την είσοδο. Παρακαλείσθε να έχετε συνδεθεί 10’-5’ πριν από την ορισμένη ώρα για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.
Κάθε σεμινάριο μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, αλλά και όλα μαζί, ως κύκλος.

Για τη συμμετοχή σας στα webinars είναι σημαντικό να συνδεθείτε από ιδιωτικό wifi και όχι από δημόσιο, να φροντίσετε για την ιδιωτικότητά σας στο χώρο, και να έχετε κοντά σας γραφική ύλη (χαρτιά Α4, μολύβια/στιλό/χρώματα –ό,τι διαθέτει καθένας).

 

 

Copyright © 2022 Enosi Dramatotherapeuton Paigniotherapeuton Elladas, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ως εξέλιξη της επικοινωνίας μας μέσω του email της ΕΔΠΕ.Our mailing address is:Enosi Dramatotherapeuton Paigniotherapeuton Elladas

Danais 5, Athens

Athens115 21

Greece

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=”2″]

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση