Αρχική » ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ » Έκδοση βεβαίωσης κίνησης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Έκδοση βεβαίωσης κίνησης

Σας ενημερώνουμε ότι η Βεβαίωση Κίνησης που προβλέπεται από τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου πρώτου της ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» (Β,986), η οποία αφορά μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες, μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr) στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα “Βεβαιώσεις Κίνησης”.

 

Η βεβαίωση κίνησης δύναται να εκδοθεί με αρχική συμπλήρωση από τον ενδιαφερόμενο υπάλληλο και έγκριση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις ΔΔΕ, ΔΠΕ και τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης για τις ΠΔΕ.

 

Όποιος υπάλληλος επιθυμεί την έκδοση της βεβαίωσης κίνησης πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Να εισέλθει στην ιστοσελίδα της απογραφής https://hr.apografi.gov.gr/login. και να επιλέξει “Είσοδος στην Υπηρεσία”, καταχωρίζοντας τους προσωπικούς του κωδικούς taxisnet και εν συνεχεία “Σύνδεση” και «Αποστολή».
  2. Να μεταβεί στην μικροεφαρμογή “Βεβαιώσεις Κίνησης”. Εκεί μπορεί να δει τις βεβαιώσεις κίνησης που ενδεχομένως έχει ήδη συντάξει, τις εγκεκριμένες και εκείνες που έχουν απορριφθεί (δεν εμφανίζονται οι βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι 27/3/2020, αφού αυτές εκδόθηκαν με άλλη διαδικασία).
  3. Για τη σύνταξη νέας βεβαίωσης επιλέγει “Νέα Βεβαίωση”, πατάει “Επιλογή Υπηρεσιακής Κατάστασης
  4. Στην οθόνη με τα στοιχεία της βεβαίωσης που εμφανίζεται, ο υπάλληλος μπορεί να τροποποιήσει τα πεδία “Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας” και “Διεύθυνση Οικίας”, ενώ συμπληρώνει τα πεδία:
  •  ​Ώρα Προσέλευσης (συμπληρώνεται υποχρεωτικά)
  • Ώρα Αποχώρησης (συμπληρώνεται υποχρεωτικά)
  • Προβλεπόμενη Υπερωριακή Απασχόληση (συμπληρώνεται εάν υπάρχει)
  • Υπερωριακή Απασχόληση Έως (συμπληρώνεται εάν υπάρχει)
  • Ισχύς Βεβαίωσης Από (συμπληρώνεται υποχρεωτικά)  Ισχύς Βεβαίωσης Έως (συμπληρώνεται υποχρεωτικά)
  • Υποχρεωτικές ή έκτακτες μετακινήσεις που απορρέουν από τη φύση των καθηκόντων του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της ημερήσιας απασχόλησής του (προαιρετική συμπλήρωση).

Μετά την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης, επιλέγει “Αποθήκευση” και δεν μπορεί πλέον ο ίδιος να τροποποιήσει τα στοιχεία της Βεβαίωσης Μετακίνησης.

Οι συμπληρωμένες βεβαιώσεις ελέγχονται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης,  οι οποίοι μπορούν να τις εγκρίνουν ή να τις απορρίψουν εφόσον περιέχουν αναληθή στοιχεία.

Κάθε φορά που ο υπάλληλος εισέρχεται στην εφαρμογή μπορεί να βλέπει την κατάσταση της βεβαίωσής του.

 

Όταν η βεβαίωση εγκριθεί, λαμβάνει μοναδικό κωδικό αριθμό και ο υπάλληλος βλέπει την ένδειξη ‘’Εγκεκριμένη’’ ενώ εμφανίζεται και η επιλογή ‘’Εκτύπωση’’ από την οποία ο υπάλληλος μπορεί να εκτυπώσει την βεβαίωσή του (ή να την αποθηκεύσει ως αρχείο pdf και να την εκτυπώσει άλλη χρονική στιγμή).

Στην εκτυπωμένη βεβαίωση τίθεται στρογγυλή σφραγίδα και τότε η βεβαίωση θεωρείται έγκυρη, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή της.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση