ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!

“Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε ό,τι μας χρειάζεται τα παίρνουμε από τη φύση. Αυτός είναι ο φυσικός μας πλούτος. Εάν δεν προσέχουμε τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε, αυτός σιγά σιγά θα εξαντληθεί. Γι’ αυτό αναζητούμε τρόπους να τον διατηρήσουμε.
Ένα σημαντικό «κλειδί» για να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο στον πλανήτη μας είναι τα απορρίμματα. Γιατί, για κάθε αντικείμενο που πετάμε, θα χρειαστούν επιπλέον υλικά για να κατασκευαστεί στη θέση του ένα νέο. Γι’ αυτό οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται προσπαθούν να παράγουν λιγότερα σκουπίδια με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, ξαναχρησιμοποιούμε ορισμένα ή ανακυκλώνουμε άλλα.
Τα σκουπίδια κρύβουν «θησαυρούς» αλλά και απαντήσεις για το αύριο του πλανήτη μας!”

Τα σκουπίδια είναι ο θησαυρός μας, είναι το καλύτερο μέλλον μας!! Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση αυτών είναι το “κλειδί” για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας, για τις ζωές μας!! ΔΕΝ είναι δύσκολο να το πετύχουμε.. Η κίνηση είναι ΙΔΙΑ!! Πετάμε τα σκουπίδια, αλλά  τα πετάμε στον σωστό κάδο, στον κάδο ανακύκλωσης!! Κάνοντας αυτό, όλα ξεκινούν να αλλάζουν…

Τώρα κάνε κλικ εδώ και ξεφύλλισε το διαδραστικό βιβλίο της Μελέτης στην αντίστοιχη ενότητα. Κάνε κλικ στα σημαδάκια που βλέπεις για να δεις,να μάθεις και να παίξεις!!

“Τα απορρίμματα αυξάνονται συνεχώς. Σε ολόκληρη τη γη υπάρχει πρόβλημα με τα απορρίμματα, όμως τα περισσότερα παράγονται από τις πιο πλούσιες χώρες. Πολλά από αυτά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αν γίνει η κατάλληλη επεξεργασία.”

Τώρα ο Πέρι το περιβάλλον θα σου μιλήσει για την αξία της ανακύκλωσης και για τον μπλε κάδο!!

“Τα σκουπίδια δεν πετώ

μα τα χρησιμοποιώ..

και μας νοιάζει όλους πολύ 

να είναι η γη μας καθαρή!!!”

Η Άννα η ανακύκλωση έχει κι αυτή κάτι να σου πει!! Για δες κι άκου τις χρήσιμες συμβουλές της!!

“Τα απορρίμματα κάνουν μια μεγάλη διαδρομή μέχρι να φτάσουν στον «προορισμό» τους. Ένας σημαντικός σταθμός αυτής της διαδρομής είναι η διαλογή, δηλαδή το ξεχώρισμα των υλικών και η τοποθέτησή τους σε διαφορετικούς κάδους. Η διαλογή μπορεί να αρχίζει από εμάς, που πετούμε τα σκουπίδια, και να συνεχίζεται στα εργοστάσια ανακύκλωσης. Στη διαλογή ξεχωρίζουμε και ρίχνουμε στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί.”

Τώρα κάνε κλικ από κάτω και δες τι μπορείς να φτιάξεις με τα “άχρηστα” αντικείμενα ή σκουπίδια σου!!! Μπορείς κι εσύ να μπεις στον πράσινο κόσμο της ανακύκλωσης..

ΦΑΝΤΑΣΟΥ..ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ..ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!!!

Η φίλη μας η Κλειώ είναι μια όμορφη και χαρωπή φώκια που, δυστυχώς, πολλές φορές καταπίνει πολλές πλαστικές σακούλες αντί για τροφή που βρίσκει μέσα στο νερό. Κάνε κλικ πάνω της για να σου δώσει σημαντικές πληροφορίες για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση. Πάτα πάνω στις ταμπέλες για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες!

Τώρα κάνε διαλογή των απορριμμάτων-ρίξε στον σωστό κάδο!!

Από κάτω θα βρεις χαρούμενα και δημιουργικά παιχνίδια για την ανακύκλωση!!Κάνε κλικ και παίξε!!

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ..ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΒΑΛΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ

 

Τώρα κάνε τα φύλλα εργασίας!!!