ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ

images (1)

Παιδάκια μου όμορφα!!!Από εχθές, που είδα τους περισσότερους από εσάς, αισθάνομαι μια τεράααστια χαρά!! Ένιωσα λες και ανταμώσαμε πάλι στην σχολική μας αίθουσα, μόνο που δεν μπορούσα να σας πάρω μια ζεστή αγκαλιά!! Ελπίζω κι εσείς να αισθανθήκατε την ίδια χαρά και να σας άρεσε που βρεθήκαμε έστω μέσα από τις οθόνες!! 

Σήμερα, λοιπόν, θέλω να θυμηθούμε πάλι τις δύο από τις τέσσερις βασικές μας πράξεις! Δηλαδή την πρόσθεση και την αφαίρεση! Και στα επόμενα εξ αποστάσεως μαθήματά μας θα θυμηθούμε και τις άλλες δύο πράξεις μας, τον πολλαπλασιασμό και την διαίρεση. Τώρα, όμως, θέλω να επικεντρωθούμε σε αυτές τις δύο βασικές πράξεις και στις επαληθεύσεις τους.

  • Πάμε να δούμε βιντεάκια από την αγαπημένη μας κυρία Ράνια, που τόσο πολύ μας έχει βοηθήσει αυτές τις μέρες!! Δώσε λίγη προσοχή και τρέξε για διαδραστικές ασκήσεις! Στους δύο συνδέσμους από κάτω μπορείς να θυμηθείς από την αρχή τα βήματα για την κάθετη πρόσθεση και αφαίρεση. Αν νομίζεις ότι τις θυμάσαι καλά, τότε πήγαινε και δες τις επαληθεύσεις τους!! Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να δεις όλα τα βιντεάκια!

ΚΑΘΕΤΗ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ

ΚΑΘΕΤΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ

    

Τώρα παιχνίδι!!!

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ (ΠΡΟΣΘΕΣΗ)

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ (ΑΦΑΙΡΕΣΗ)

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

  • Και τώρα φύγαμε για εξάσκηση!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ