ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

image_processing20190407-24520-qm2y8v

Γλυκά μου παιδιά!! Ελπίζω να είστε καλά..Αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό και με λιγότερους περιορισμούς! Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να προσέχουμε..Ίσα ίσα τώρα είναι που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο!! Οι κανόνες υγιεινής που πλέον έχετε μάθει πολύ καλά θα πρέπει να μας συντροφεύουν στο εξής καθημερινά, για το καλό όλων. Βγαίνουμε, λοιπόν, αλλά προσέχουμε περισσότερο από πριν!!

Πάμε τώρα, λοιπόν, να κάνουμε μια μικρή επανάληψη στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια της ιστορίας, δηλαδή στην Ενότητα 1 με τίτλο “Γεωμετρικά Χρόνια”. Από κάτω θα βρεις το κάθε κεφάλαιο του βιβλίου σου σε διαδραστική μορφή. Μην ξεχνάς τα μικρά σημαδάκια που σε οδηγούν σε πληροφορίες, παιχνίδια και μικρά βίντεο για καλύτερη εμπέδωση!

  • Κάνε κλικ και διάβασε τα τέσσερα αυτά κεφάλαια και έπειτα δες τα σχεδιαγράμματα των μαθημάτων για να θυμηθείς τα βασικά σημεία αυτών των κεφαλαίων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 -“Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 – “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 – “Η ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 – “Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ”

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 1-4 (ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ)

  • Τώρα δες τις εικόνες από κάτω, που σου δείχνουν κάποια από τα σημαντικότερα σημεία των μαθημάτων αυτών και παρακολούθησε ένα πολύ ωραίο βιντεάκια για να θυμηθείς τους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου!

                         

  • Για πάμε να δούμε τώρα..Αν διάβασες πολύ πολύ καλά και θυμήθηκες όλα τα σημαντικά γεγονότα που αναφέρονται στην ενότητα 1, τότε πάμε να ελέγξουμε τις γνώσεις μας!!Από κάτω θα βρεις παιχνιδάκια και διαδραστικές ασκησούλες!! Οι διαδραστικές ασκήσεις χωρίζονται αρχικά ανά ενότητα και στο τέλος είναι συγκεντρωτικές και για τέσσερα κεφάλαια!!Πάμε, λοιπόν..Καλή σου επιτυχία!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ

ΤΟ ΣΤΑΡΥΟΛΕΞΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ

ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;;

ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

ΣΥΡΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΕΣ

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ  ΣΩΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ 

ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ

ΠΑΤΑ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ

  • Και τώρα φύλλο εργασίας!!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ