ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ..ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

images

Αγαπητά μου παιδιά!!!Ήρθε ο Μάης!!Ο πιο λουλουδένιος και μοσχομυριστός  μήνας του έτους! Ένας μήνας φορτωμένος με χυμούς κι αρώματα της φύσης!! Πολύχρωμος και ζωηρός, σαν τις μέλισσες που κυνηγάνε το νέκταρ των λουλουδιών!! 

Χθες ήτανε Πρωτομαγιά, δηλαδή, πρώτη μέρα του Μαγιού αλλά και μέρα α(πε)ργίας για πολλές χώρες του κόσμου. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνηθίζουμε να τρέχουμε στους αγρούς, να μαζεύουμε λουλούδια για να φτιάξουμε πολύχρωμα στεφάνια, να μαζευόμαστε και να τρώμε έξω στη φύση παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας και να γιορτάζουμε τις πλούσιες ομορφιές της.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό!! Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης για μια εξέγερση που γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, γνωστή ως Εργατική Πρωτομαγιά. Την ημέρα αυτή τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση και μόρφωση, οχτώ ώρες ύπνο!!».

  • Τα βιντεάκια από κάτω θα σε βοηθήσουν να μάθεις για την Πρωτομαγιά των λουλουδιών και των εργατών!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  • Αφού δεις την αφίσα της εργατικής πρωτομαγιάς και διαβάσεις το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού για την Πρώτη του Μαΐου , κάνε κλικ πάνω στην εικόνα για να ακούσεις τραγούδια της Πρωτομαγιάς!!

     

  • Τώρα μπες και παίξε!Ο σύνδεσμος από κάτω θα σε βοηθήσει να εμπεδώσεις αυτά που είδες και έμαθες από τα παραπάνω βιντεάκια!

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ

ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

ΠΑΙΞΕ PAC MAN ME ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΒΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

  • Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις και το παραμυθάκι της Πρωτομαγιάς!!!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  • Και τώρα, εργασία!!Κάνε κλικ, διάβασε και γράψε!!

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

(ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΟΒΙΤΣΑ)