ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΑ!!

caption

Με αφορμή τον “Χρυσό αιώνα” του Περικλή, πάμε να απολαύσουμε τα θαυμαστά έργα που κοσμούν ακόμη και σήμερα τη χώρα μας, να περιηγηθούμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, να ζωγραφίσουμε μέσα σε αυτό και να ακούσουμε τραγούδια για τα περιβόητα γλυπτά του Παρθενώνα που κλάπηκαν από έναν Άγγλο λόρδο, τον Έλγιν.

  • Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά!!! Θυμάσαι όλα αυτά που διάβασες στο προηγούμενο διαδικτυακό μας μάθημα;; Τώρα μπες και δες πώς είναι όλα αυτά από ψηλά!

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!!

  • Έχεις επισκεφτεί ποτέ το Μουσείο της Ακρόπολης;; Τώρα είναι η ευκαιρία σου!! Κάνε κλικ στον σύνδεσμο από κάτω και περιηγήσου σε ένα μουσείο “στολίδι”!!!Το μικρό κίτρινο ανθρωπάκι θα σε βοηθήσει να “περπατήσεις” σε όλους τους χώρους.Σίγουρα από κοντά, όλα αυτά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά!! 

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

  • Στην τάξη μας είχαμε μιλήσει εκτενώς για κάποια γλυπτά που πήρε ο Άγγλος Έλγιν από την Ελλάδα, τα γνωστά Ελγίνεια Μάρμαρα. Ανάμεσα σε αυτά τα σπουδαία γλυπτά ήταν και μια κόρη, που οι αδερφές της έκλαιγαν πολύ όταν “έφυγε”  άδικα από δίπλα τους!!Για πάμε να θυμηθούμε!Άκου ένα τραγούδι τώρα και διάβασε τους στίχους για να μάθεις τη σπουδαία και άδικη ιστορία αυτών των μαρμάρων.
  • Τώρα θα σου συστήσω την πεπλοφόρο κόρη! Η Πεπλοφόρος κόρη της Ακροπόλεως είναι αριστουργηματικό έργο γλυπτικής τέχνης της Αρχαίας Ελλάδας.  Βρέθηκε το 1886 στο Ερέχθειο της Ακρόπολης και εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η κόρη είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο Πάρου και φέρει ίχνη της αρχικής διακόσμησης της που ήταν έγχρωμη. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, έχασε τη λάμψη των χρωμάτων της. Μήπως εσύ μπορείς να τη βοηθήσεις να αποκτήσει πάλι τη λαμπρότητά της;;; Κάνε κλικ και χρωμάτισέ την!!

Η ΠΕΠΛΟΦΟΡΟΣ ΚΟΡΗ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ!!

Φυσικά…περιμένω να δω φωτογραφία της! Το padlet είναι ένας δικός μου χώρος που μπορείς να ανεβάζεις όλα τα δημιουργήματά σου με ένα κλικ!!Μπορείς αν θέλεις να το ανεβάσεις, ώστε να το δουν οι φίλοι σου της τάξης και μαζί τους κι εγώ!! Μην ξεχάσεις να γράψεις το όνομά σου!

PADLET – Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΟΣ ΤΟΙΧΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

  1. Γράψε σε 10-15 σειρές τι είναι αυτό που σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από όλα αυτά που είδες και διάβασες σήμερα εδώ, και γιατί;