ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ!!

Αγαπημένα μου παιδιά, ήρθε το Πάσχα, ένα αλλιώτικο και πρωτόγνωρο για όλους μας Πάσχα!

Σήμερα θα σας αποχαιρετήσω, για λίγες μόνο ημέρες, με έναν επίσης πρωτόγνωρο τρόπο! Θα σας αποχαιρετήσω εξ αποστάσεως!!! Γιατί οι καταστάσεις το επιβάλλουν και εμείς πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των απαιτήσεων αυτών, για το δικό μας καλό και την υγεία όλων. Όπως και να έχουν οι συνθήκες, όμως, το Πάσχα το βιώνουμε μέσα μας, ανεξαρτήτων καταστάσεων! Είναι μια “γιορτή” ποικίλων  συναισθημάτων, από το Θείο δράμα για τα πάθη του Χριστού μέχρι τη χαρά της Ανάστασης. 

Μαζί σας, θα ήθελα να αποχαιρετήσω και να ευχαριστήσω και όλους εσάς τους γονείς, που στέκεστε δίπλα μας όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, συνεχίζοντας και υποστηρίζοντας τον δικό μας διαδικτυακό και εξ αποστάσεως “αγώνα”. Η βοήθειά σας ήταν και είναι πολύτιμη για εμάς! Αναγκαστήκαμε, όλοι μας, να υπερβούμε τους εαυτούς μας προκειμένου να παρέχουμε στους μικρούς μας μαθητές τη γνώση και την υποστήριξη που τους αξίζει. Συνεχίστε να παραμένετε δίπλα μας, σε αυτόν “δύσκολο” δρόμο, γιατί οι μικροί μας μαθητές μας έχουν ανάγκη τώρα!!

Κι αν χάθηκαν πολλά μαθήματα όλο αυτό το διάστημα, μην αγχώνεστε! Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτόν για να μάθουν να φτιάχνουν κουλουράκια, να μαγειρεύουν, να σκουπίζουν ή να βάζουν πλυντήριο,  να ράβουν και να φροντίζουν τα φυτά ,να ανταλλάσσουν ευχές με τους φίλους τους μέσω τηλεφώνου ή να «σκορπούν αγάπη» δίνοντας μια ζωγραφιά στη γιαγιά και τον παππού της γειτονιάς.. Δεν γίνονται όλα τα μαθήματα μέσα στην τάξη!!

Σας  εύχομαι, λοιπόν, από καρδιάς η Ανάσταση να φέρει τη λύτρωση στις ψυχές όλων μας και το Άγιο Φως να φωτίζει τις καρδιές μας, χαρίζοντας ελπίδα, δύναμη, αδελφοσύνη και αισιοδοξία! Αυτό το αλλιώτικο Πάσχα να μας φέρει το μήνυμα της ζωής, διδάσκοντάς μας ότι η αγάπη και η συμπόνια θα φέρει ένα καλύτερο αύριο και έναν καλύτερο κόσμο!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

 

ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!

 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Διάβασε ή άκουσε το παραμύθι “Το Πάσχα του Πασχάλη” από τη σελίδα “Ο Μικρός Αναγνώστης” και στη συνέχεια κάνε τις δραστηριότητες που σου ζητούνται.

Το «Πάσχα του Πασχάλη» είναι μια διασκεδαστική ιστορία που αναφέρεται στις δυσκολίες του Πασχάλη να  προσαρμοστεί σε ένα νέο και διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχε συνηθίσει. Ίσως αυτό θέλει να μας διδάξει κάτι και για το δικό μας αλλιώτικο Πάσχα!!

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

  • Γράψε την περίληψη του παραμυθιού στο τετράδιο γλώσσας ή γραπτού λόγου (15-20 σειρές).
  • Απάντησε στις ερωτήσεις:
  1. Πώς ένιωθε ο Πασχάλης στην αρχή της ιστορίας, στη μέση και στο τέλος; Να αιτιολογήσεις αυτή τη διαφορά των συναισθημάτων του.
  2. Τι πιστεύεις ότι θέλει να μας διδάξει αυτή η ιστορία του Πασχάλη;
  3. Γίνε εσύ ο συγγραφέας του παραμυθιού και γράψε τη συνέχεια της ιστορίας σε 10-15 σειρές. Πώς πιστεύεις θα συνεχιζόταν η ιστορία;

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

maxresdefault

Καλά μου παιδιά, πριν σας αποχαιρετήσω για το Πάσχα θα ήθελα να διαβάσουμε, να μάθουμε, να κατασκευάσουμε και να παίξουμε με πασχαλινές δραστηριότητες. Πάμε να ξεκινήσουμε, λοιπόν;;;

  • Από κάτω θα βρεις το διαδραστικό σου βιβλίο. Μπες και διάβασε το κείμενο η Ανάσταση και έπειτα απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ- “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!”

  1. Με τι μοιάζει ο κόσμος που πλημμυρίζει τους δρόμους πηγαίνοντας στην Ανάσταση; Γιατί;
  2. Ποιο είναι το μήνυμα που σκορπίστηκε σε όλες τις πολιτείες και τα χωριά μαζί με το αναστάσιμο φως;
  • Τώρα κάνε κλικ από κάτω, μπες και διάβασε λίγα λόγια για τη Μεγάλη Εβδομάδα! Δες τι σημασία έχει κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τη θρησκεία μας και ποια είναι τα σημαντικότερα έθιμα κάθε μέρας. Δώσε μεγάλη προσοχή σε αυτά που διαβάζεις γιατί… “θα τα βρεις μπροστά σου” στο παιχνίδι που ακολουθεί!! Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις καλά, αν θες να πετύχεις μεγάλο σκορ!!!  

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

  • Και τώρα δες αν τα έμαθες καλά!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ

  • Μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι!!!

ΛΥΣΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ…ΠΑΣΧΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΩΝ..ΕΘΙΜΩΝ

 

 

  • Τώρα δες το βίντεο από κάτω και μια καλή μας φίλη θα σου δείξει δύο εύκολες πασχαλινές κατασκευές που μπορείς να κάνεις μόνος σου αυτές τις μέρες και με απλά υλικά!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 

Μπορείς να ανεβάσεις τη ζωγραφιά ή την κατασκευή σου σε αυτή τη σελίδα γράφοντας απλά το όνομά σου!! Κάνε κλικ εδώ -> padlet μετά πάτα το  , γράψε το όνομά σου, τον τίτλο του έργου σου και πρόσθεσε τη φωτογραφία με τη ζωγραφιά σου ή την κατασκευή σου.

 

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23 – ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23 – Ο “ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ” ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • Πιο κάτω θα βρείτε το διαδραστικό βιβλίο και το σχεδιάγραμμα αυτού του κεφαλαίου. Μην ξεχνάς τα μικρά και μαγικά σημαδάκια πάνω στο διαδραστικό βιβλίο σου που θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά που διαβάζεις! Πάμε..ΔΙΑΒΑΖΩ και ΘΥΜΑΜΑΙ!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23 – Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

  • Φύγαμε για παιχνίδι!!

ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

ΛΥΣΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ “ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΑ”

  • Τώρα άνοιξε το τετράδιο εργασιών, κάνε τις ασκήσεις 1 και 2 στη σελίδα 30 (μαζί και την ερώτηση της άσκησης 2 στο μπλε πλαίσιο) και απάντα και στην ερώτηση από κάτω.
  1. Γιατί, κατά τη γνώμη σου, ονομάστηκε η εποχή του Περικλή “χρυσός αιώνας”;