ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21- ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Καλά μου παιδιά!!Ελπίζω να είσαστε καλά!!

Φεύγει κι αυτός ο μήνας αφήνοντας μας μια γλυκόπικρη γεύση!!Εμείς, όμως, θέλω να μένουμε πάντα αισιόδοξοι και χαμογελαστοί!!

Αν κάνατε την επανάληψη του προηγούμενου κεφαλαίου και εάν έχετε συμπληρώσει τις εργασίες σας, τότε είμαστε έτοιμοι να θυμηθούμε το κεφάλαιο 21!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 – ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

  • Από κάτω, όπως πάντα, θα βρείτε το διαδραστικό σας βιβλίο κάνοντας “κλικ” στον πρώτο σύνδεσμο! Μπείτε, διαβάστε προσεκτικά και έπειτα ανακαλύψτε τα μπλε σημαδάκια που σας δίνουν επιπλέον πληροφορίες για αυτά που διαβάζετε! Υπάρχουν και κάποια κόκκινα μικρά σημαδάκια!! Αυτά είναι παιχνιδάκια που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις αυτά που έμαθες! Ακόμη, θα βρεις και το σχεδιάγραμμα του μαθήματος που θα σε βοηθήσει να θυμηθείς τα βασικά σημεία αυτού του κεφαλαίου. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21- ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ”

  • Φύγαμεεε για ωραίες και διασκεδαστικές ασκήσεις εμπέδωσης!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΠΑΖΛ

ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΛΕΞΗ

Μην ξεχνάς και τα άλλα δύο παιχνιδάκια που θα βρεις στα κόκκινα σημαδάκια του διαδραστικού σου βιβλίου. Για να λύσεις τη δεύτερη διαδραστική άσκηση του βιβλίου σου, θα πρέπει πρώτα να έχεις διαβάσει προσεκτικά το παράθεμα 2!

  • Τώρα παίρνουμε μολύβι και πάμε στο τετράδιο εργασιών. Στη σελίδα 28 του τετραδίου διάβασε και λύσε την άσκηση 1 και 3.  
  • Αυτό και τελείωσες!! Στο τετράδιο που χρησιμοποίησες και την προηγούμενη φορά απάντησε στις δύο ερωτήσεις που βρίσκονται από κάτω.
  1. Σε ποιες τάξεις χωρίζονται οι κάτοικοι της Αθήνας στα χρόνια του Περικλή; Γράψε λίγα λόγια για την κάθε μία.
  2. Τι γνωρίζετε για τον Περικλή; Γράψτε λίγα λόγια για την προσωπικότητα του.