“ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ” ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Καλησπέρα, καλά μου παιδιά!!

Όπως έχετε καταλάβει πλέον οι μέρες μας , εκτός από πολύ παιχνίδι, θα περιέχουν και λίγη έως αρκετή επανάληψη.

Είχαμε ολοκληρώσει, πριν το κλείσιμο του σχολείου μας, την υποενότητα 2,της 3ης ενότητας του βιβλίου μας (κεφάλαια 20-24) με τίτλο ο “Χρυσός αιώνας”(5ος αιώνας π.Χ.).  Αυτές τις μέρες θα κάνουμε μια μικρή επανάληψη όλων των κεφαλαίων αυτής της υποενότητας, θα θυμηθούμε τα βασικά σημεία κάθε κεφαλαίου μέσα από σχετικά  σχεδιαγράμματα που σας έχω ήδη δώσει, αλλά που θα επισυνάπτω πάλι από κάτω, σε συνδυασμό με τα κείμενα του βιβλίου. Στη συνέχεια, θα γίνεται εμπέδωση μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, ασκήσεις του τετραδίου εργασιών όπως και ερωτήσεις που θα καλείστε να απαντήσετε οι ίδιοι σε κάποιο δικό σας τετράδιο.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20- Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ

  • Πιο κάτω θα βρείτε το κείμενο του και το σχεδιάγραμμα αυτού του κεφαλαίου. Μην ξεχνάς τα μικρά και μαγικά σημαδάκια πάνω στο διαδραστικό βιβλίο σου που θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά που διαβάζεις! Πάμε..ΔΙΑΒΑΖΩ και ΘΥΜΑΜΑΙ!!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20- “Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ”

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΗ”

  • Είσαι έτοιμος να δεις τι έμαθες;;;; Πάτα τώρα και παίξεεε!!!

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

  •  Τώρα άνοιξε το τετράδιο εργασιών στη σελίδα 27 και κάνε τις ασκήσεις 1 και 3.
  • Και η επανάληψη τελειώνει με ερωτήσεις και απαντήσεις. Σε ένα τετράδιο, που θα το ονομάσουμε τετράδιο ιστορίας, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις . (Αν δεν έχεις κάποιο τετράδιο χρησιμοποίησε το πρόχειρό σου)
  1. Πώς ήταν οργανωμένη η Α’ Αθηναϊκή συμμαχία;
  2. Ποια ήταν η αντίδραση της Σπάρτης στην εξέλιξη της Αθηναϊκής συμμαχίας;