1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα                   1821 μέτρα σε 200 page 0001 724x1024

Φορέας Εκδήλωσης:      Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Τόπος Διεξαγωγής:         Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεργαζόμενοι_ Φορείς:           ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Υπεύθυνοι ΦΑΣΧΑ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Σύνδεσμος Δράσης:       https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034

Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων σχολείων της ΠΔΕ Πελοποννήσου κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να διανύσουν μια διαδρομή 1821 μέτρων.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν:

  • οι μαθητές/τριες να συνεργαστούν και με βιωματικό να προσεγγίσουν την τοπική ιστορία του 1821 μέσα από τον αθλητισμό και τη χρήση της τεχνολογίας.
  • να γνωρίσουν και να αναδείξουν στοιχεία της Τοπικής Ιστορίας και να την εντάξουν  στο γενικότερο ιστορικό πλαίσιο, μέσα από βιωματικές δράσεις , θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες, μουσική πλαισίωση.

Στη διαδρομή αυτή επέλεξαν σημεία – αναφορές στην Επανάσταση (μέτρηση και καταγραφή της διαδρομής μέσω σχετικής εφαρμογής). η διαδρομή αυτή, μαζί με ένα δρώμενο σχετικό με το 1821, τα αποτύπωσαν σε ένα βίντεο διαρκείας περίπου 200 δευτερολέπτων. Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η επιλογή έγινε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες καθώς οι ίδιοι επέλεξαν και ψήφισαν τα καλύτερα βίντεο. Τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία (ομαδικά & ατομικά Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων) έλαβαν δώρα αθλητικού εξοπλισμού.

  1. Το σχολείο μας συμμετείχε με ένα ατομικό βίντεο από την Ε΄ Δημοτικού

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε΄ ΤΑΞΗ

https://www.youtube.com/watch?v=RLR4k5-1jgk

2. Δύο ομαδικά βίντεο από την Ε΄ Δημοτικού και ένα από την ΣΤ΄ Δημοτικού.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε΄ ΤΑΞΗ, με τίτλο ” Έλληνες Αειναύτες”

https://www.youtube.com/watch?v=qZ_ogW2CkNE&t=56s

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ, με τίτλο ” Άκουρος”

https://www.youtube.com/watch?v=vnkqCzOhKww

Διακρίθηκε το έργο της ΣΤ΄ Δημοτικού σχολικού έτους 2020-2021, καταλαμβάνοντας την Γ΄ θέση. Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριές μας για τη συμμετοχή και τη βράβευση.