ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια περίπου,είχα στείλει σε μια εφημερίδα των Αθηνών, τότε συμπολιτευόμενη , ένα κείμενο με το παραπάνω θέμα. Περίμενα δυο βδομάδες να δημοσιευτεί και αφού δεν έβλεπα «φως», τηλεφώνησα και επικοινώνησα με τον αρχισυντάκτη της. Στο ερώτημά μου γιατί δεν το δημοσίευσαν μου είπε : « Μα , δάσκαλε,   έχουμε γράψει ότι εσείς οι δάσκαλοι, δεν παίρνετε πολλά χρήματα». Του απάντησα: Δε διαμαρτύρομαι για μας απλά, όμως ως ΄Ελληνας Πολίτης και φορολογούμενος ταυτόχρονα, έχω την απαίτηση να ξέρει ο Λαός πως αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι που ο ίδιος πληρώνει, για να διαπιστώνει το δίκαιο ή το άδικο της κινητοποίησης. Η απάντησή του ήταν : « Καλά , επειδή το έγραψες εσύ, πίστεψες ότι είναι κάτι σοβαρό .»

Χαιρετώ την εξουσία , του είπα.

Επειδή πίστευα πως μπορούσε να δομηθεί ένα κοινωνικό σύστημα με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία, μ’ εκείνο το κείμενό μου, το οποίο μου έκανε την τιμή να το φιλοξενήσει ο τοπικός Τύπος, ζ η τ ο ύ σ α :

΄Οποτε κάποιος Κλάδος εργαζομένων κατέρχεται σε απεργιακή κινητοποίηση – διεκδίκηση, η Πολιτεία  να δημοσιεύει συγκριτικό πίνακα αποδοχών όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ωφέλειας. Σ’ εκείνο τον πίνακα να φαίνονται οι αποδοχές με επίδομα δύο παιδιών του πρωτοδιόριστου και στη συνέχεια ανά πενταετία μέχρι τα 35, με ποια σύνταξη και με ποιο εφ’ άπαξ βγαίνει ο κάθε  Κλάδος. Ποια τυπικά προσόντα έχει ο κάθε Κλάδος εργαζομένων και ποιος ο τρόπος πρόσληψης, αντικειμενικός τρόπος , Α.Σ.Ε.Π  π.χ. ή αυτός που ξέρετε εσείς των κολλητών, των συγγενών, των ημετέρων , των κουμπάρων, κ.λ.π.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η τακτική της αλληλοκοροϊδίας.

Να παρουσιαστεί όλη η αλήθεια και ο Κυρίαρχος Λαός να κρίνει το δίκαιο ή το άδικο των οικονομικών διεκδικήσεων. Υπάρχουν και ά ν ε ρ γ ο ι  προσοντούχοι , για εκείνους ποιος θα μιλήσει ;

Πέρα από τις οικονομικές διεκδικήσεις, υπάρχουν και οι  θ ε σ μ ι κ έ ς . ΄Όταν ήταν περισσότερο πολιτικοποιημένο το συνδικαλιστικό  κίνημα και λιγότερο κομματικοποιημένο τότε γεννούσε ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Κάποιοι όμως φρόντισαν να το στρέψουν προς την κομματικοποίηση( ακόμη και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας), και προς τον καταναλωτικό ευδαιμονισμό, για να το έχουν περισσότερο του χεριού τους, απόλυτα ποδηγετημένο. Για να τους έχουν όλους κολλημένους στο νησί των Σειρήνων , ανήμπορους και ανίκανους και να σκεφτούν ακόμη την Ιθάκη.

΄Εχει αποδειχτεί τώρα πλέον,  ότι δεν ήθελαν Πολίτες σκεπτόμενους και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα που διέθεταν, πρώτιστα την «εξαγορά», για να το επιτύχουν.

Λίγα λόγια για το Ασφαλιστικό. ΄Εγραψε προχτές  «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (16-03-08), για «ευγενή ασφαλιστικά ταμεία χάρις στο  δημόσιο κορβανά .»

Να δημοσιευτούν όλα.   Εδώ που φτάσαμε μόνο η Αλήθεια θα μας σώσει. ΄Ολη η Αλήθεια στο Λαό. Το είπε και ο ποιητής : « Εθνικό είναι το Αληθινό».

Να παραδεχτούν και να ομολογήσουν οι παρατάξεις που κυβέρνησαν τούτον τον τόπο τη ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950  ως σήμερα.

Παραθέτω κείμενο από το βιβλίο του  κ.Αλέξη Μητρόπουλου  «Το τέλος του κοινωνικού κράτους ; » :

« Η επί δεκαετίες χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ταμείων για την ιδιωτική (κυρίως) οικονομική ανάπτυξη και την τραπεζική επάρκεια , στην αρχή η δέσμευση των πλεονασμάτων με τον Α.Ν. 1611/1950, κρατική και ιδιωτική, μετά η άτοκη κατάθεση, ακολουθεί η έντοκη μεν αλλά χαμηλότοκη κατάθεση και μετά η περίοδος του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων ».

΄Όλα στο φως.

Θανάσης Παριώτης

diogenis@sch.gr

Αφήστε μια απάντηση