Ανερμάτιστος ,-η, -ο

 

      Είναι μια έννοια που χρειάζεται οριοθέτηση για να μπορούμε να επικοινωνούμε και να συνεννοούμαστε,  όπως και η λέξη « ρατσισμός» , ακόμη και η λέξη «Αριστερός» , και τόσες άλλες ,για να μην τις καπηλεύονται κάποιοι  και να μην τις επικαλούνται κάποιοι άλλοι .

   Ακούμε εδώ και καιρό , ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει το Εκλογικό Σύστημα , « γιατί αναπτύσσεται πελατειακή σχέση μεταξύ των ψηφοφόρων και του Βουλευτή , κάτι που αλλοιώνει τη λειτουργία της Δημοκρατίας» . ΄Ετσι μας λένε !

   Λες και είμαστε εμείς , το μεγάλο μέρος του Εκλογικού Σώματος που  εμποδίζουμε την Αξιοκρατία .

   Λες κι εμείς σχεδιάσαμε τις προϋποθέσεις,  με «καθοδηγούμενες» μετοχές,  και δημιουργήσαμε την κατάσταση του Χρηματιστηρίου , όπου τόσος λαός έχασε τις περιουσίες του .

    Λες κι εμείς ήμασταν οι υπουργοί ,κατά τη «δόξα» του Χρηματιστηρίου , που βγαίναμε και λέγαμε στο Λαό ότι το  «ελληνικό χρηματιστήριο  θα φτάσει τις δέκα χιλιάδες μονάδες» ,και κατέστρεψαν οικονομικά τόσο κόσμο   και ωφέλησαν κάποιους …που είχαν «εσωτερική πληροφόρηση» ! .

    Λες και ήμασταν εμείς οι πρωθυπουργοί που είπαμε , το 1984, για  ‘κείνο  το λαμόγιο της Δ.Ε.Η. « Είπαμε να κάνει δώρο στον εαυτό του , αλλά όχι και 500.000.000 ! » ,(δραχμές ήταν τότε).

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση, τότε που ήρθαν με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  μάλλον 250 δις ΕΥΡΩ ,( μήπως και μας είπαν ποτέ καθαρή την Αλήθεια;), και επιτρέψαμε να οδηγηθούν σε βίλες, 4Χ4 , πισίνες, τάχτιρι-ντίχτιρι («πολιτιστικά κέντρα»), και σε άλλες μη παραγωγικές επενδύσεις !

   Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση τότε,  που επέλεξαν στελέχη φελλούς κολλητούς  και άσχετους , κι αντί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά, και από χώρες που υστερούσαν τότε απέναντί μας,   πήγαμε ακόμη πιο πίσω !

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση τότε, που υπογράφτηκε η μεταβίβαση της λίμνης στο Βατοπέδι και στη συνέχεια , με απόλυτη συνέχεια και συνέπεια , στήθηκε όλη εκείνη η « ιστορία» !

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση όταν στήθηκε η άλλη βρωμιά με τα  « Δομημένα Ομόλογα » !

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση όταν οργανώθηκε , στήθηκε , και αναπτύχθηκε η διαχρονική  και διαπαραταξιακή   «μιζαδορία- λαμογιά» , με τη   Σήμενς , τα   C .4 . I  και άλλες τέτοιες…..  «Προμήθειες» !

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση τότε που πέρασε ο Νόμος για την απαλλαγή από φορολογία των¨ «σκαφάτων» , τάχα επαγγελματιών !

    Λες και ήμασταν εμείς Κυβέρνηση και «στήσαμε»  Νόμο,για να βρίσκουν  φορολογική ασυλία  οι… «αδιάφθοροι» με τις παράκτιες – off shore   ( και να μας βγάζουν και τη γλώσσα φτύνοντάς μας κιόλας ) !

    Λες κι εμείς  , ήμασταν Κυβέρνηση όταν ξεπουλούσαν το παραγωγικό δυναμικό της Χώρας ! Κι ο άλλος λέει «πουλούσαν τα ασημικά!»  Ποια ασημικά ; Ασημικά είναι ρολόγια, βραχιόλια , κηροπήγια και τέτοια ! ΄Όταν ο ξυλουργός πουλάει την κορδέλλα , την πλάνη , τον τόρνο , τότε πουλάει  τα   ε ρ γ α λ ε ί α !!!

   Λες κι εμείς δημιουργήσαμε εκείνα τα 450 δις €   ΧΡΕΟΣ , που μας έχουν φανερώσει μέχρι τώρα !!!

   Και όλα εκείνα , και τόσα άλλα , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ !   ΄Ολως περιέργως ! Κάτι συμπτώσεις  κάτι φορές !  Τυχαίο ;

  Ο    Λαός  το λέει  , εδώ και χρόνια !  « ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»

 Μας λένε : « Θα εφαρμόσουμε , το Γερμανικό Εκλογικό Σύστημα (ποιο ακριβώς;) , με Μονοεδρικές και Λίστα  για να μην υπάρχει εκείνη η σχέση η πελατειακή μεταξύ του Βουλευτή και του ψηφοφόρου !  Και μας λέει  (σήμερα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός), «καπάκι» , που λέει η πιάτσα , « Η Β΄Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών , είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη , και δεν μπορούν να αναπτυχθούν σχέσεις Βουλευτή – Ψηφοφόρου.»  Τελικά δηλαδή , τι επιδιώκουμε  ; Να αναπτυχθούν σχέσεις ή να μην αναπτυχθούν ;

Αν ήθελαν οι Κυβερνήσεις να αναπτύσσονταν  Υγιείς σχέσεις Βουλευτή – Ψηφοφόρων , θα έκαναν κάτι πολύ απλό :

    1 . ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ      ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ   Π Ε Π Ο Ν Η .

   2 . ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ( Ούτε συνέντευξη !)    Κι από εκεί και πέρα Αξιολόγηση του Παραγόμενου  ΄Εργου!!!                        

   3. ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  !

   Τι μας λένε οι άνθρωποι !!!   ΄Εχουν , «ως φαίνεται», απόλυτη εμπιστοσύνη στο ναρκωτικό που χρησιμοποιούν !

   Θανάσης Παριώτης

    Ναύπλιο   diogenis@sch.gr

Αφήστε μια απάντηση